Алонсо Лопес завоюва своята втора победа за сезона в клас

...
Алонсо Лопес завоюва своята втора победа за сезона в клас
Коментари Харесай

Лопес с доминантна победа в Австралия, Фернандес профука златен шанс да се откъсна пред Огура

Алонсо Лопес завоюва своята втора победа за сезона в клас Moto2, след едно извънредно доминантно каране в конкуренцията за Гран При на Австралия, в която той завоюва, макар че трябваше да минава през наказателната обиколка.

Испанецът знаеше за своето наказване още преди началото на надпреварата и точно заради тази причина той даде цялостната газ още при изгасването на светофарите. Лопес започва трети и поведе още в четвъртия завой, след което за по-малко от три обиколки отвори задатък от 2.8 секунди пред своя съотборник Фермин Алдегер. 

Това разреши на Лопес да изтърпи своето наказване и да се върне на първото място, с преднина от 1.3 секунди по отношение на Алдегер. След това испанецът напълно управлява своето движение и стигна необезпокоявано до победа на „ Филип Айлънд “. За него тя е втора за сезона, в който той се включи от седмия кръг, сменяйки Романо Фенати в отбора на Спийд Ъп. 

Второто място в Австралия си заслужи миналогодишният първенец в Moto3 Педро Акоста, а топ 3 добави водачът на Аспар Джейк Диксън, за който това е пето качване на подиума през 2022 година. И в петте случая британецът бе на най-ниското ходило на почетната стълбичка. За Акоста пък това е четвърти подиум този сезон, а на финала той приключи на цели 3.5 секунди зад Лопес.

Големият поврат в днешния ден бе в 16-та обиколка, когато водачът в генералното класира Аугусто Фернандес позволи нетипична неточност на втория завой и напусна надпреварата. Така испанецът се лиши от златен късмет да нанесе сериозен удар против Ай Огура в разногласието за международната купа.

Преди рухването си Фернандес се движеше на второто място, директно зад своя съотборник Акоста, който съвсем несъмнено щеше да го пропусне преди финала. Така той можеше да прибави над 10 точки към задатъка си пред Огура, който през днешния ден имаш доста слаб ден и приключи едвам 11-ти.

Вместо това да се слуци японецът съумя да поведе в генералното класиране, макар че финишира отвън топ 10. Преди финалните два кръга за сезона той води с 3.5 точки на Фернандес. Трети във краткотрайното класиране е Арон Канет, чийто пасив по отношение на водача обаче е тъкмо 50 точки, което значи, че испанецът няма по какъв начин да стане международен първенец, защото досега няма нито една победа през сезона, до момента в който Огура има цели три.

Дуелът за международната купа сред Огура и Фернандес продължава идната седмица с конкуренцията за Гран При на Малайзия на пистата „ Сепанг “.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР