Ало измамниците , които се представяха за полицаи и по

...
Ало измамниците , които се представяха за полицаи и по
Коментари Харесай

“Ало“ измамниците, представящи се за полицаи в Пловдив, остават в ареста за постоянно

„ Ало ” измамниците, които се представяха за служители на реда и по този метод отмъкнаха над 30 000 лв. от 4 дами в Пловдив, остават за непрекъснато в ареста. Това реши състав на Окръжен съд Пловдив преди дни.  Магистратите потвърдиха решението на първоинстанционния съд, като постановиха на задържаните мъже са Пламен Тодоров 46 година, Мартин Величков 25г. и Недко Генчев 40г. най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража ”.
Прочетете още
Според съда няма заплаха обвинените да се укрият, само че в случай че бъдат пуснати може да извършат друго закононарушение.

Двама от тях към този момент са осъждани Пламен Тодоров цели 8 пъти. На тримата са им повдигнати обвинявания, че в интервала от 23 до 27 април 2024 година в Пловдив, в изискванията на продължавано закононарушение, като помагачи, посредством осъществяване на телефонни измами, са получили от потърпевшите четири дами, на възраст 68 година, 89 година, 84 година и 64 година, общо сумата от 30 500 лв..  За сходно закононарушение се планува затвор от 1 до 6 години.

Измамените дами живеели на разнообразни адреси в Пловдив. Всяка една от тях получила телефонно позвъняване от чужд мъж. Пред тях той твърдял, че те били включени в описи на телефонни измамници, които щели да им се обадят и да им изискат пари. Непознатият мъж обяснил, че дамите ще се „ спасят “, в случай че авансово предадат парите, тъй като предстояло провеждането на полицейска акция за задържането на измамниците. Те се съгласили, като им било дадено парите да им бъдат върнати, което не се случило.

Така една от тях сложила 20 000 лв. в найлонова торба и ги пуснала през терасата на жилището си на тримата обвинени. По същия метод и другите потърпевши им предали поисканите пари. Общата сума, с която са ощетени четирите дами, е 30 500 лв.. Подаден е бил сигнал в полицията. Тримата измамници били арестувани в региона на гр. София, като до там се придвижили с такси.

По делото бяха разпитани голям брой очевидци, като стана ясно, че измамниците са подбирали деликатно жертвите си, като са гледали да са самотноживеещи. Придвижвали се с таксита. Всеки от тримата има избрана роля. Генчев следял дали в региона минават друго хора и алармирал на Тодоров, в случай че би трябвало да се изнесе бързо. После ходили в София и предавали парите на Мартин Величков, който трябвало да ги транспортира до неустановено лице. След като са арестувани, им е осъществен персонален обиск станало ясно, че си разпределяли парите, по отношение на функциите, които изпълнявали. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР