Ало измамници прибраха близо 1 млн. и половина лева от

...
Ало измамници прибраха близо 1 млн. и половина лева от
Коментари Харесай

„Ало” измамници прибраха близо милион и половина лева от двама възрастни

„ Ало ” измамници п рибраха близо 1 млн. и половина лв. от двама възрастни . Измамените са 65-годишна жена, живееща в столицата, и 76-годишен мъж, живеещ в софийско село. И двамата са давали парите на части, единият за 5 дни, а другият - 6 месеца.
 
76-годишният мъж, живеещ в софийско село, дал общо 600 хиляди евро на телефонни измамници. След чести позвънявания в границите на 6 месеца мъжът оставял друга сума пари на уговорени места. Възрастният човек даже продавал парцели, с цел да има пари, които да даде на измамниците.
 
Мъжът е самотно живеещ, няма близки родственици и не разказал на никой за протичащото се. Измамниците  му споделили, че ще пазят парите в сейф.

 
Между 2 и 6 юни пък по схемата за „ подпомагане на полицията ” била подведена 65-годишна жена . Софиянката дала общо 400 хиляди лв.. Тя също предавала парите на няколко пъти през петте дни. Обаждайки и се измамниците и обяснили, че парите са за това полицията да разкрие хакери. Обещано ѝ било, че сумата ще бъде върната.
 
Жената обикаляла разнообразни адреси в центъра на София и оставяла друга сума пари. Не е ясно дали измамите са направени от едни и същи причинители.-->
 
До момента обаче няма арестувани .

 
Въпреки многочислените случаи на телефонни измами, в които потърпевши са най-вече възрастни хора, подведени продължава да има. Полицията постоянно организира акции за предварителна защита от сходни нарушители, само че явно те не са ефикасни и резултат няма.
 
Подведени хора, даващи хиляди левове , има всекидневно, както в дребните обитаеми места, по този начин и в огромните градове. З адържани телефонни измамници обаче съвсем няма.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР