Ало измамници от Варна се представят за служители на енергото

...
Ало измамници от Варна се представят за служители на енергото
Коментари Харесай

Ало измамници във Варна искат пари от името на енергото

Ало измамници от Варна се показват за чиновници на енергото и желаят пари от клиентите. Мъж от Варна, на който са се обадили, се свърза с Българска национална телевизия и описа по какъв начин е бил изнудван.

Тодор Костов получава позвъняване по телефона от незнаен номер и е сюрпризиран от чутото.

" Каза: " Инкасатори са открили, че вашият електромер е отворен и разпломбиран, знаете ли нещо по въпроса? " Казах, че не знам! " Вие крадете ток от енергото или от различен комшия. Сигурен ли сте, че не ограбвате някого? "



Самият Тодор Костов работи във варненското енергодружество и незабавно се усъмнил, че се пробват да го излъгват. Мъжът запазил хладнокръвие и на собствен ред почнал да задава въпроси.

" Пратете техници да видят и надлежно да си създадат инспекция. Раговорът продължи с това, че могат да пратим, само че ще коства пари. Трябвало да си платя, с цел да може да се оправи нередността, която е открита. Когато започнах да задавам въпроси, сподели че ще коства пари, само че не се стигна до сума, защото очевидно задавам прекомерно доста въпроси и няма да се подлъжа ", сподели Тодор Костов.

От варненското енергодружество приканиха жителите, които получат такова позвъняване, да се свържат с полицията или с дежурните в енергото.



" Ние приказваме с наши клиенти и споделяме с тях единствено и само когато има категорично подаден сигнал за услуга, която те желаят. В този случай се обаждаме от номер, който не е прикрит. Нашият чиновник се показва и споделя по отношение на кой сигнал и кое позвъняване търси нашия клиент. Нямаме процедура да звъним и ние самодейно да предлагаме услуги на клиентите. Имали сме подобен случай преди две години в област Велико Търново, имахме сигнали. Алармирахме клиентите, само че за съжалеине, измамниците нямат почивен ден ", уточни Петя Попова, шеф " Комуникации " в " Енерго-Про " - Варна.

Тодор Костов също поучава хората:

" Наистина в случай че има такива позвънявания, а то сигурно има и към други хора, да не се подлъгват ".

От енергодружеството още веднъж припомнят на своите клиенти, че би трябвало да бъдат бдителни и да не се доверяват на сходни позвънявания.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР