Алмерия победи с 1:0 Хетафе в мач от 14-ия кръг

...
Алмерия победи с 1:0 Хетафе в мач от 14-ия кръг
Коментари Харесай

Алмерия надви Хетафе в груб мач

Алмерия победи с 1:0 Хетафе в мач от 14-ия кръг на испанската Ла Лига. Единственото попадение означи Лео Баптистао в 26-ата минута. Мачът изобилстваше от нарушавания и публични предизвестия, като основният арбитър Алехандро Муниз сподели цели 11 жълти и 1 червен картон.

Алмерия стартира по-добре срещата и в 22-рата минута Адри Ембарба стреля рисково, само че около вратата на гостите. В 26-ата минута домакините откриха резултата.  Ембарба центрира от корнер и Лео Баптистао засече топката с глава във вратата на Давид Сориа за 1:0. При този резултат  двата тима се отдръпнаха на почивката.

Второто полувреме също не предложи кой знае какви футболни достолепия. В 60-ата минута Лео Баптистао пропусна да се разпише за повторно, откакто не съумя да осъществя с глава. Гостите от Хетафе пък претендираха за дузпа в 63-тата минута, само че след обзор с ВАР реферът реши, че няма нарушаване на разпоредбите. Алмерия пропусна още едно комфортно състояние в 69-ата минута, когато удар на Серхио Акиеме бе блокиран от неприятелски бранител.

В 87-ата минута Родриго Ели от Алмерия получи втори жълт картон за жестоко нарушаване и бе изпъден. Хетафе обаче по този начин и не съумя да се възползва от численото си предимство и не сътвори кой знае какви рискови положения.

С триумфа си Алмерия реализира четвърта поредна победа като хазаин и с 16 точки изпревари точно Хетафе, като се изкачи на 14-ата позиция в класирането. Мадридчани пък заемат 15-о място в таблицата.

ВИКТОР МИНЧЕВ

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от испанската LaLiga, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport 4.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР