Алла Пугачова - кралицата на съветската и руската поп музика,

...
Алла Пугачова - кралицата на съветската и руската поп музика,
Коментари Харесай

Днес тя празнува своята 75-та годишнина и разкри голяма тайна

Алла Пугачова - кралицата на руската и съветската поп музика, през днешния ден празнува своята 75-годишнина. Малко преди рождения си ден певицата разгласи, че ще издаде нови песни.

Когато направи анонса в Инстаграм, Пугачова не посочи какъв подарък под формата на ария ще направи за годишнината си. Тогава се появиха догадки, че тя ще показа композиции, които е записала в студио по време на последното си посещаване в Русия през ноември 2023 година

През уикенда преди рождения й ден на 15 април Алла Пугачова издаде сингъл, който, несъмнено, е за любовта. Песента по текст и музика на Леонид Агутин е озаглавена " Я плачу ", предава Българска телеграфна агенция.

Според някои таблоиди композицията е записана преди пет години. Говори се, че певицата е трябвало да я извърши на концерт, отдаден на 50-годишнината на Агутин, само че това не се е случило. Тогава Пугачова е споделила, че поради заболяване няма да може да участва на юбилейния концерт.

Песента се появи в каналите на Пугачова в стрийминг платформите. Преди излизането му сингълът беше разгласен от концертния шеф на певицата Елена Чупракова, която не разясни при какви условия е записан. По думите на Чупракова през днешния ден ще излезе още един сингъл на Алла Пугачова.

На 1 март примата на съветската поп музика издаде първия си албум от 16 години, наименуван P.S. Негов продуцент е украинката Натела Крапивина, което е на черно-бялата фотография на обложката на албума дружно с певицата.

Звукорежисьорът на Алла Пугачова Анатолий Лопатин заяви, че новият албум включва осъществявания онлайн от концерта й в Кремъл през 2019 година

" Албумът е разполагаем във всички стрийминг платформи. Състои се от общо 20 композиции, които бяха изпълнени в границите на юбилейния концерт " Алла Пугачова. P.S. ". Сред тях са " Мой различен ", " На землю выпала роса ", " Соловушка ", както и няколко шлагера в нов аранжимент, да вземем за пример " Любовь, похожая на сон " и " Женщина, которая стихотворец ". Тези песни не са записвани в студио ", сподели Лопатин.

Алла Пугачова издаде последния си независим албум " Приглашение на закат " през април 2008 година

За последно Пугачова беше в Русия през ноември предходната година. Звездата напусна родината си след началото на войната в Украйна, като известно време живяха със брачна половинка й Максим Галкин и децата им в Израел. След ескалацията на палестинско-израелския спор фамилията отпътува и се откри в Кипър. Заговори се даже, че Пугачова и Галкин възнамеряват да се реалокират във Англия, защото желаят децата им да учат в Лондон.

В края на март съветската прокуратура изиска от Министерството на правораздаването да разгласи Алла Пугачова - критик на войната в Украйна, за " задграничен сътрудник ".

Пугачова е една от най-известните персони в Русия - позната на генерации руснаци с шлагерите си, измежду които е и като песента " Милион червени рози " от 1982 година, както и с кино лентата " Жената, която пее " (1978).

Как Алла Пугачова възнамерява да означи 75-годишнината си? Наскоро композиторът и неин другар Андрей Мисин сподели в изявление, че примата възнамерява да изнесе огромен концерт.

Непосредствено преди празника съветски издания оповестиха, че Алла Пугачова готви по случай рождения си ден огромно празненство за 160 души в Кипър. Сред гостите се чакат музикантът Стас Намин и продуцентът Александър Достман.

В навечерието на 75-ия рожден ден на Пугачова стана известно, че певицата, която стартира да прави първите си стъпки на сцената в родината си през 60-те години, е спечелила към 14 милиарда рубли по време на кариерата си в Съюз на съветските социалистически републики и Русия. По-голяма част от парите си певицата е вложила в недвижими парцели за себе си и за родственици, като не е известно какъв брой от тях са в чужбина. Другата част са в банкови сметки и й носят солидни лихви.

Алла Пугачова е родена на 15 април 1949 година в Москва. Още от детството си се увлича по музиката и едвам на 5-годишна възраст взе участие в концерт.

През 1969 година приключва хорово диригентство в музикалното учебно заведение " М.М.Иполитов-Иванов " в Москва, а през 1981 година - естрадна постановка в ГИТИС.

На 16-годишна възраст записва първата си ария " Робот " за програмата " Добро утро " на Всесъюзното радио, а година по-късно реализира първия си гастрол в Западен Сибир.

До началото на соловата си кариера работи с ансамблите " Новый электрон ", " Москвичи ", " Ритм ", солистка е на естрадния оркестър под управлението на Олег Лундстрем. От 1980 година певицата е съпровождана на сцената от група " Рецитал " под управлението на Юрий Шахназаров.

Алла Пугачова е взела участие в редица фестивали и песенни състезания. През 1975 година печели огромната премия на фестивала " Златният Орфей " в България с песента " Арлекино " на българския артист и композитор Емил Димитров, а през 1978 година - огромната премия на фестивала в Сопот, Полша, с песента " Все могут короли ".

През 1982 година певицата покорява парижката зала " Олимпия ".

Алла Пугачова взе участие на състезанието " Евровизия " през 1997 година с песента " Примадонна " и заема 15-о място.

През 2009 година певицата оповестява, че приключва гастролите си, само че на драго сърце ще продължи да взе участие в концерти на свои другари.

По време на кариерата си Алла Пугачова е издала над 100 независими албума, компактдиска и DVD-та.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР