Алкохолните напитки, които могат трайно да увредят мозъка, ще изненадат

...
Алкохолните напитки, които могат трайно да увредят мозъка, ще изненадат
Коментари Харесай

Алкохолните напитки, които могат трайно да увредят мозъка 

Алкохолните питиета, които могат трайно да увредят мозъка, ще изненадат мнозина, които си мислят, че това са най-вече питиета от гамата на твърдия алкохол. За изненада това са алкохолно-енергийните коктейли.
Ако обичате да излизате вечер на открито, има възможност да сте се сблъсквали с Йегермайстер или с сходна композиция от спиртни и енергийни питиета. Коктейлът „ всичко в едно “ е обичан на феновете на тези, които се пробват да запазят очите си отворени по време на цяла нощ.

Но съгласно нови проучвания този освежителен балсам може да аргументи трайно увреждане на мозъка.

Алкохолът е депресант, който работи, като забавя активността на части от мозъка, евентуално утежнява преценката ни и понижава времето за реакция. В същото време енергийните питиета са стимуланти, които покачват бдителността, кръвното налягане и сърдечния темп. И по този начин, какво се случва, когато тези два противоположни химически пътя се включат по едно и също време?
Предишни проучвания, извършени от университета Purdue, демонстрират, че алкохолните питиета с високо наличие на кофеин могат да провокират промени в мозъка на подрастващите, сходни на тези, породени от кокаина, като по този метод евентуално усилват риска от корист с опиати.

Снимка: Freepik

Ново изследване, извършено от университета Cittadella в Монсерато, откри, че тези кофеинови коктейли могат да провокират поведенчески нарушавания, които се резервират и в зрелост.

„ Юношеството е интервал на развиване, който се характеризира с когнитивно, прочувствено и невробиологично съзряване “, пишат откривателите. „ Юношеството също по този начин се характеризира с високорисково взимане на решения и нараснала накърнимост към корист с алкохол. “
В изследването, оповестено в списание „ Неврофармакология “, е употребена група подрастващи плъхове, с цел да се изследват дълготрайните резултати от несъразмерното пиянство на алкохол, на енергийни питиета (в случая Red Bull) и на двете дружно. След това плъховете са подложени на серия от поведенчески проби и физиологични проби и сканирания, които се повтарят в разнообразни моменти от време след лекуването с препиване.

Алкохолните питиета, които могат трайно да увредят мозъка  07.07.24 18:07 Социолог хвърли бомба!: Нов състезател „ крои шапките на всички политици “ за идващите избори, ще завоюва 60% 07.07.24 17:33 Въвеждат фрапантни промени в учебните заведения и образователните стратегии, разгласи просветният министър 07.07.24 17:09 Делян Пеевски ЕКСКЛУЗИВНО!: Конфликт Доган-Пеевски няма, има различен спор 07.07.24 16:41 Слагат завършек на издевателството на длъжниците от събирачите на задължения! 07.07.24 16:18

 

 

Екипът открива, че комбинирането на алкохол с енергийни питиета е обвързвано с нарушавания в дилемите за учене и запомняне, които се резервират и в зрелост.

Комбинираният коктейл е обвързван и с дефекти в връзката сред мозъчните кафези както при юношите, по този начин и при възрастните.Проучването прибавя към възходящия брой доказателства, че комбинирането на алкохол и енергийни питиета може да има продължително влияние върху мозъка на младежите.

„ Като цяло изследването демонстрира, че излагането на алкохолни питиета, смесени с енергийни питиета, сходно на пиянство на алкохол в юношеска възраст, съставлява табиет, който може да повлияе трайно на хипокампалната гъвкавост “, пишат откривателите.

 

 

Източник – Newsweek/Превод:SafeNews

Още вести четете в: Живот, Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР