Алкохолът вреди на нашето здраве. Всеки знае това. Дори и

...
Алкохолът вреди на нашето здраве. Всеки знае това. Дори и
Коментари Харесай

4 вреди, които алкохолът нанася на кожата

Алкохолът вреди на нашето здраве. Всеки знае това. Дори и да не сте от хората, които пият постоянно, няма по какъв начин да избягате от уврежданията, които алкохолът рано или късно ще нанесе на тялото ви.

За никого не е загадка, че честата консумация на спиртни питиета крие редица опасности за здравето, само че рядко се замисляме за следите, които те оставят върху външния ни тип.

Вижте кои са те:

1. Преждевременно остаряване на кожата

Алкохолът дехидратира организма. Излишните отрови, които се натрупват в него, лишават от кожата естествената влага, пишат от tialoto.bg. Последствията са фините линии и бръчките, които са по-често срещани измежду постоянно консумиращите алкохол.

2. Поява на пъпки

Тук не става дума за акне. При тези, при които положението е хронично, алкохолът ще го утежни. Но даже да не страдате от акне, честата консумация на алкохол може да увеличи налягането във вените по лицето, което да докара до спукани капиляри или поява на пъпки.

3. Бледа кожа

От всички вреди, които алкохолът нанася върху кожата, това е най-лошата — той я лишава от витамин А, който е от значително значение за нейното възобновяване. Този витамин оказва помощ при образуването на нови кафези и премахване на мъртвите от лицето. Липсата му значи кожа без искра и цвят.

4. Подуване на лицето

Прекомерното количество алкохол лишава кожата от жизненоважни хранителни субстанции, електролити и течности, като в същото време я „ запълва “ с отрови, което кара лицето да наподобява подуто.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР