Алкохолът не е от най-здравословните ни избори в живота, но

...
Алкохолът не е от най-здравословните ни избори в живота, но
Коментари Харесай

Няколко по-здравословни алкохолни напитки, с които да замени...

Алкохолът не е от най-здравословните ни избори в живота, само че когато се използва умерено, не ни вреди чак толкоз. Сега на открито към момента не е толкоз топло, само че все пак доста хора употребяват бира. Дори и при затворени заведения, пенливата напитка се търси и е желана от много мъже и дами, написа tialoto.bg. Но тя освен подува корема, а води до напълняване и някои други негативни резултати за организма. Но какво да вършим, като толкоз доста я харесваме? Просто би трябвало да я ограничим или сменяем с някоя друга алкохолна опция.

„ Трябва да изясним, че алкохолът в действителност е отрова. Така че не се опитваме да твърдим, че алкохолът самичък по себе си е здравословен “, споделя пред Insider диетологът Меган Кобар, експерт по метаболизма. Тя обаче цитира проучвания, съгласно които поглъщането на 1-2 напитки дневно има изгоди за сърцето и ни оказва помощ да релаксираме.

Ето няколко оферти за по-здравословни алкохолни питиета, с които да замените бирата:
1. Червено вино
То е номер едно в листата. Причината е, че съдържа огромно количество антиоксиданти, които защищават клетките в човешкото тяло от увреждане. От друга страна някои типове са цялостни с полифеноли, които могат да насърчат здравето на сърцето.

Според голям брой проучвания, въпросните потребни субстанции се съдържат и в бялото вино и розето, само че спрямо аленото, при тях са в доста по-малко съответствие.

Консумацията на алено вино е обвързвана с възстановяване на:
- сърдечносъдовото здраве;
- костната плътност;
- здравето на мозъка.

Независимо какво тъкмо алено вино пиете, то е много по-полезно от бирата. Диетологът обаче предлага да търсите по-натурални виновност, в които има по-малко добавки и поради това не са толкоз дразнещи за черния дроб.

2. Шампанско
Тази напитка, която купуваме най-много за по-специални мотиви като сватби, кръщенета, годежи, сантиментални срещи или откриването на търговски обекти е богата на фенолни съединения. Те са антиоксиданти, които могат да подобрят здравето на мозъка и да понижат риска от появяването на деменция.

Проучване от 2013 година, данните от което са оповестени в Reading.ac.uk, демонстрира, че гризачи, на които е давано шампанско, имат по-добра памет. Макар и тези констатации да не са доказани за човешкия мозък, откривателите имат вяра, че данните са обещаващи. Те подхождат на тези, получени при други храни, богати на антиоксиданти. И дават образец с боровинките.

3. Текила
Признайте си, напитката е много подла. Сипвана в дребни чашки, в комбинацията с лимон и сол, като част от шотове, тя ни кара да прекалим с нея и на другия ден се усещаме много зле. Но някои проучвания демонстрират, че потреблението на текила от агаве оказва помощ за усвояването на калция и усъвършенства костното здраве.

Все отново спрямо бирата, някои типове текила са много по-нискокалорични питиета. Това изяснява доктор Кобар.

„ Прозрачните ликьори като водка, текила и джин са с най-ниско наличие на захар и калории. Те най-лесно се усвояват от телата ни “, разяснява експертът.

4. Уиски

Някои споделят, че в случай че ще пият алкохол, то по-добре да е същинско уиски. Подобно на аленото вино, то също има мощен антиоксидантен резултат.

Според едно изследване, представено от Healthline, умерената приложимост на алкохол плюс нараствания банкет на антиоксиданти може да повлияе удобно и да понижи риска от сърдечно заболяване. Все отново, с този тип алкохол също не трябва да се прекалява, само че е една концепция по-подходящ от бирата.

5. Комбуча
Тази напитка е ферментирала, получена от избран тип чай. Тя е със мощно наличие на алкохол, по тази причина и се слага наред до виното и текилата.

Има производители на по този начин наречената твърда комбуча, която като алкохол подхожда на бирата, само че е много по-полезна от нея.

Редовният банкет на комбуча понижава кръвното налягане и равнищата на холестерола. Освен това, сходно на питиета като кефир или вода с лимон, мед и джинджифил, усъвършенства храносмилането. Причината е, че в нея има натурални пробиотици, тъкмо като тези в сока от кисело зеле.

Тъй като в някои по-силни комбучи няма никаква захар, тя е опция на бирата откъм калории.

Бонус
Защо да избягвате бирата?
Тя е с високо наличие на калории и конгенери – химически съставни елементи, които способстват за махмурлука на другия ден.

„ Бирата евентуално е последната в листата ми с алкохоли, които евентуално биха могли да имат изгоди за здравето “, споделя още Меган Кобар. Тя показва още, че е добре да избягвате и коктейлите, които са висококалорични, с добавени захари.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР