Алкохолът е вреден. Факт, който е известен на всеки. Не

...
Алкохолът е вреден. Факт, който е известен на всеки. Не
Коментари Харесай

Топ 5 на най-вредни алкохолни напитки

Алкохолът е нездравословен. Факт, който е прочут на всеки. Не всеки знае обаче, че някои алкохолни питиета са по-вредни от други и могат мощно да повлияят на здравето ви.

Учените изследват от години въздействието на другите алкохолни питиета върху човешкото здраве и са определили кои оказват най-вредно въздействие върху организма. Според изследванията по-слабо алкохолните питиета са най-опасни, защото потреблението на подобен жанр питиета мъчно може да се управлява. Коктейлните миксове - питиета, състоящи се от няколко типа алкохол - също спадат към най-опасните и нездравословни напитки, тъй като черният дроб и бъбреците се възвръщат прекомерно дълго след потреблението им.

Вижте петте най-вредни алкохолни питиета съгласно науката:

Бира



Според диетолозите най-вредна е бирата. При използването на тази напитка се отделя хормонът на щастието — допамин, който води до бирена взаимозависимост. Редовното пиянство на бира бързо води до алкохолизъм.

Шампанско



На второ място учените подреждат шампанското. Според тях даже дребни количества от напитката вредят на черния дроб. Шампанското покачва процеса на изгниване на продуктите в червата, което на собствен ред може да провокира отравяне.

Ликьор



Сред най-опасните алкохоли са и ликьорите, тъй като съдържат доста захар. В комбиниране със спирта захарта вреди на панкреаса.

Коктейли и по-слабо алкохолни виновност



На четвърто и пето място се подреждат по-слабо алкохолните виновност и коктейлите.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР