Алкохолът е в основата на повечето от проблемите в съвременните

...
Алкохолът е в основата на повечето от проблемите в съвременните
Коментари Харесай

Мъката на една посрамена дъщеря: Мамо, моля те, спри да пиеш

Алкохолът е в основата на множеството от проблемите в актуалните фамилии, изрично сочат статистическите данни. Той отключва експанзия, която води до разнообразни форми на домашно принуждение и обществени проблеми. Той е повода и за тази персонална покруса.
Не знам от кое място да стартира, към кого да се обърна за съвет. Майка ми се нуждае незабавно от помощ. Наистина желая тя да бъде още веднъж предходната – красива, добра, радостна и най-важното – да спре да пие. Веднъж вечно да се отърве от този прокълнат алкохол…
Адът стартира, когато татко ми ни напусна. Преди три години бяхме щастливо и заедно семейство. Разполагаме със личен тристаен апартамент, лятна къща, две коли, а майка ми беше по-добър водач и от татко ми, споделя читателка на вестник „ Лична драма “.

Татко е притежател на два магазина, по тази причина материално не сме били лишавани от нищо.
Изглеждаше, че никой и нищо не може да наруши фамилната ни естетика. Но един ден татко ми си събра багажа и ни напусна. Тръгна си, без да даде пояснение за постъпката си. По-късно разбрахме, че на дъното на всичко стои една жена. Оказа се, че той си има държанка и противозаконен наследник.
Майка ми претърпя доста мъчно раздялата им. Виждах, че плаче и страда, само че не знаех по какъв начин да й оказа помощ. Страхувах се, че от тъга може да посегне на живота си. Първоначално мама стартира да пие скритом, а с времето и пред мен. Стигна до такава степен, че с цел да има пари за алкохол, си продаде колата и златните бижута. От заран до вечер се наливаше и поради пиянските й запои, я изгониха от работа.

У дома настъпи апетит и бедност. Когато ситуацията стана нетърпимо, баба ме прибра да пребивавам при нея.
Осъзнавам, че алкохолизмът е ужасна болест. Днес не мога да позная личната си майка. Млада жена е, едвам на 40, само че не се грижи за себе си. Остаря за броени месеци, лицето й е подпухнало, а очите зачервени. Ако знаете какъв брой красива беше преди – постоянно елегантно облечена, усмихната, радостна и млада… Толкова се гордеех с нея. А в този момент се срамя, че ми е майка. Веднъж пристигна пияна в учебно заведение и се разкрещя, че всички сме я предали и изоставили. Заплашва ме, че ще ме вземе принудително при себе си. Обичам я, само че по какъв начин да пребивавам с алкохоличка? Знам, че тя харесва вашия вестник, по тази причина в случай че в този момент чете, желая да й кажа: Мамо, апелирам те, стой да пиеш!
Инфо: skafeto.com

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР