Алжир все повече се сближава с Русия. За това предупреди

...
Алжир все повече се сближава с Русия. За това предупреди
Коментари Харесай

Испания: Алжир все повече се сближава с Русия

Алжир от ден на ден се сближава с Русия. За това предизвести испанският министър на стопанската система, Надя Калвино, представена от " Ройтерс ".

Изявлението ѝ е във връзка решението на африканската страна от предходната седмица да приключи контракта за другарство с Испания, цитира news.bg.

Калвино уточни, че е забелязала възходящо доближаване сред Алжир и Русия на срещата на Международния валутен фонд през април.

Тогава видях, че Алжир става все по-близък с Русия, тъй че това решение (за отменяне на договора) не ме изненада, изясни тя.

Дипломатическият спор сред двете страни последва смяната на позицията на Испания по отношение на Западна Сахара - територия, за която Мароко има искания, до момента в който Алжир, от своя страна, поддържа формация, която се стреми към нейната самостоятелност.

Освен това Испания е член на Европейския съюз и на НАТО, като и двата блока са отпред на интернационалната съпротива против нахлуването на Русия в Украйна.

След решението на Алжир Мадрид се опита да убеди северноафриканската страна да се размишления.

Надявам се, че Алжир ще преразгледа своята позиция и изказванията, които направи, съобщи Калвино в Барселона.

Алжир е един от главните снабдители на газ за Испания. От своя страна Мадрид увери, че твърдо ще пази националните си ползи и тези на своите жители и компании.

Калвино акцентира, че доставките на газ не престават да се правят обикновено и изрази убеденост, че няма да има спирания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР