Алжир реши да отпусне 100 милиона долара на палестинските власти,

...
Алжир реши да отпусне 100 милиона долара на палестинските власти,
Коментари Харесай

Алжир отпусна 100 милиона долара на Палестина

Алжир реши да отпусне 100 милиона $ на палестинските управляващи , сподели в понеделник алжирският президент Абделмаджид Тебун на взаимна конференция с палестинския президент Махмуд Абас.

" От преданост към славната революционна история на Алжир и непоколебимата ангажираност на целия алжирски народ да поддържа справедливата идея на Палестина при всевъзможни условия, както и в сходство със съответните резолюции на Лигата на арабските страни, алжирската страна реши да отпусне 100 милиона $ на нашия брат Абу Мазен (партиен прякор на Махмуд Абас), президент на Държавата Палестина и ръководител на Организацията за избавление на Палестина ", сподели Тебун, представен от Алжирската телеграфна организация.
 Канада отпусна $21 млн. на Палестина
Канада отпусна $21 млн. на Палестина

Хуманитарна акция

В понеделник Тебун се срещна с Абас в алжирската столица. Разговорите се организираха и в уголемен формат - в наличието на алжирския външен министър Рамтан Ламамра и неговия палестински сътрудник Рияд ал Малики, членове на делегациите. Страните разискаха положението на двустранните връзки , районните въпроси, в това число обстановката в Близкия изток.

Абас дойде в Алжир в неделя за тридневно държавно посещаване. Както отбелязва APS, палестинският водач получи " топло посрещане, отразяващо дълбокия темперамент на връзките сред двете приятелски страни и непоколебимата поддръжка на Алжир за палестинската идея ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР