Алжир обяви откриването на 1200 точки за продажба, за да

...
Алжир обяви откриването на 1200 точки за продажба, за да
Коментари Харесай

Рамадан в Алжир: Властите се опитват да ограничат покачването на цените на храните

Алжир разгласи откриването на 1200 точки за продажба, с цел да улесни покупките за фамилии, до момента в който спорът в Украйна провокира растеж на цените на суровините. В известния квартал Баб ел-Уед в Алжир купувачите се тълпят пред тридесетте щанда, ситуирани на площада с лице към морето. Зехтин, сирена, бобови растения, подправки, фурми. Всички известни артикули на алжирците на месеца Рамадан се оферират там. Преди да създадат поръчка, купувачите преглеждат цените. Тук всичко е на цени на производител, изяснява пред френския всекидневник Le monde млад продавач на квас и захар, съществени съставки за приготвянето на десерти.
 Президентът на Алжир забрани износа на хранителни артикули
Президентът на Алжир забрани износа на хранителни артикули

В листата със неразрешените за експорт артикули влизат захар, олио, паста, грис и пшенични деривати

Този пазар се появява преди няколко дни в алжирската столица. Целта е да се " запълни празнината във връзка с локалните структури и да се обезпечи наличност на артикули и непоклатимост на цените ", прецизира Хадж Тахар Буленуар, президент на Националната асоциация на търговците и занаятчиите (ANCA). Властите оповестиха откриването на към 1200 магазина, с цел да улеснят извършването на покупки за фамилии, които към този момент са под напън поради растежа на цените. Защото към обичайна инфлация, следена по това време на годината, се прибавя и повишаване на потребителските цени от 9% през януари 2022 година по отношение на януари 2021 година, сочат данни на Националната статистическа работа (ONS). Тревожна обстановка, защото спорът в Украйна провокира растеж на международните цени на суровините.

На пазара Баб ел-Уед " е по-евтино, в сравнение с в естествените магазини " , удостоверява Хасина, клиент. " Цените са по-ниски, в сравнение с другаде, само че защото през последните месеци всичко се е нараснало, към момента е скъпо ", споделя Фатма, жителка на квартала.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР