Ализе Корне отдавна е далеч от своята най-бляскава форма и

...
Ализе Корне отдавна е далеч от своята най-бляскава форма и
Коментари Харесай

Сензация при дамите: Корне върна лентата назад и разгроми Мугуруса

Ализе Корне от дълго време е надалеч от своята най-бляскава форма и през предходната година не съумя да завоюва следващи мачове на нито една от конкуренциите в Шлема, единствено че актуалният сезон започва извънредно обещаващо за някогашната номер 11, която реализира неочакван триумф над Гарбинье Мугуруса и се класира за третия кръг на Аустрелиън Оупън - 6:3 6:3.

Ветеранката пое самодейността в срещата през цялото време и не я изпусна до финала, като не даде нито една точка за пробив на своята съперничка и по този начин сътвори една от най-големите изненади в схемата при дамите. Загубата пък е с огромна тежест за испанката, тъй като тя имаше да пази точките си от достигнатия край през 2020-а и в този момент сигурно ще изгуби своето място в топ 5 на международната класация.

Срещата стартира с рутинно подаване в актива на Корне, след което французойката осъществя пробив и на бърза ръка се снабди с задатък от 3:0 гейма. Постепенно Мугурса откри играта си на личен начален удар и все по-често пласираше топката върху линните, единствено че беше изцяло безпомощна на ретур и непоставената състезателка задържа преднината си до последно, с цел да поведе в сетовете.

Втората част също започва с превъзходство за по-нискоранкираната тенисистка, до момента в който някогашната финалистка още веднъж намали равнището си на показване и нямаше никаква концепция по какъв начин да се оправи с устойчавата отбрана на съперничката си. Корне усети съмненията от другата страна на мрежата, което я накара да извършва ударите си с по-висока траектория и това изцяло сработи за нея, тъй като фаворитката влезе в серия от грешки, които ѝ костваха допускането на нов брейк.

Оттам насетне международната номер 61 нямаше никакви проблеми да докара конфликта до сполучлив за себе си свършек, а идващото затруднение пред нея ще бъде една всред Тамара Зиданшек и Хедър Уотсън.

Upset complete ✅ chalks up her 23rd career win over a top 10 player, ousting No.3 Garbine Muguruza in straight-sets. ·
— #AusOpen (@AustralianOpen)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР