AlixPartners ясно казва, че банката е конструирана като пирамидаПродължават спекулациите

...
AlixPartners ясно казва, че банката е конструирана като пирамидаПродължават спекулациите
Коментари Харесай

ДПС настоя за одит на синдиците на КТБ

AlixPartners ясно споделя, че банката е конструирана като пирамида
Продължават спекулациите по отношение на банкрута на банката, сподели Йордан Цонев

Има публичен интерес по тематиката

Депутатите от Движение за права и свободи са създали предложение до Сметната палата одитът за правомерност, който ще бъде осъществен на Фонда за гарантиране на влоговете, да бъде уголемен и с одит по успеваемост на ръководство, по отношение на работата на синдиците на КТБ. Поводът е обновеният спор за банкрута на КТБ, заяви на конференция в Народното събрание зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев, дружно с сътрудниците си Халил Летифов, Хамид Хамид, доцент Петър Чобанов, Имрен Мехмедова и Байрам Байрам.

“Установихме, че Сметната палата в годишната си стратегия е присъединила одит по правомерност на Фонда за гарантиране на влоговете. Виждаме, че има публичен интерес по тематиката. А с изключение на всичко друго не престават и спекулациите по отношение на банкрута на банката, тиражирани от медиите на медийния, енергиен и всевъзможен олигарх Иво Прокопиев”, сподели още Йордан Цонев. И уточни: “Това става, макар че по тематиката КТБ имаше редица следствия, в това число и анкетна комисия на Народното събрание, която излезе с отчет, както и интернационално следствие на групата “AlixPartners” (виж карето, б. р.) - една от водещите в света. И двата отчета са обществени, само че никой не си прави труда да ги чете”. Йордан Цонев бе безапелационен, че групата AlixPartners доста ясно и изрично споделя, че банкрутът на КТБ се дължи на това, че банката е конструирана като финансова пирамида от нейния притежател Цветан Василев. “Самата финансова пирамида бе доста ясно показана и обяснена”, напомни финансистът.

От Движение за права и свободи оферират и включване на точка в дневния ред на идващото съвещание на бюджетната комисия за чуването на изпълнителния шеф на Фонда за гарантиране на влоговете и синдиците. “Искаме чуване по отношение на дейностите на синдиците по масата на несъстоятелността, по събиране на всички вземания и включването им в масата на несъстоятелността, както и по това какви средства са събрани с помощта на промените в Закона за банковата неплатежоспособност, които внесохме аз, сътрудника Хамид Хамид и сътрудника Делян Пеевски. Този закон по-късно беше анулиран от Конституционния съд, само че до неговата анулация бяха събрани обилни средства в масата на несъстоятелността”, съобщи Йордан Цонев.

Изтичане на средства
Банката била за „ персонални “ покупко-продажби


Има ясни доказателства, че Цветан Василев, Управителният съвет и редица чиновници и свързани лица, като шефове на и акционери в кредитополучателите, са получили и употребявали средства от банката, като цяло финансирайки “лични” бизнес покупко-продажби. Това написа в отчета на американската компания AlixPartners, който бе направен през септември 2015 година за КТБ. Анализът на комерсиалната активност на КТБ от 2009 година нататък демонстрира необятното потребление на заемите към клиенти кредитополучатели като канал за финансови средства, с цел да бъдат погрешно и/или непозволено извлечени от банката. В отчета е маркирано, че “банката също се занимава и/или е ангажирана в редица капиталови решения и търговски действия, които не са били в интерес на личните финансови ползи на КТБ. На няколко пъти тези действия са довели до забележителна сума средства, които изтичат от КТБ и които сме разгледали в подтекста на процеса по възвръщането”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР