Алиса ще се изгуби, а после ще намери себе си

...
Алиса ще се изгуби, а после ще намери себе си
Коментари Харесай

Светът на Алиса оживява в операта

Алиса ще се изгуби, а след това ще откри себе си в страната на чудесата, която оживява на сцената на Опера Пловдив. Премиерата на танцово-музикалния театър “Светът на Алиса ” от композитора Асен Аврамов е на 31 март от 17 ч. В мултимедийното зрелище по книгата на Луис Карол танцуват познатите герои - Алиса, Белият заек, Червената кралица, Гъсеницата, Херцогинята, Лудият шапкар.  На сцената излизат над 20 танцьори от интернационалната балетна натрупа на Опера Пловдив със солисти Реа Галамбош и Диан Райчев, както и колоритната Мая Бежанска дружно с младите артисти Стелиан Радев и Радослав Владимиров, които са с номинации „ Икар ” за дебют. Малките гении от Академията на Госпожа Опера също танцуват като горски животни.

В спектакъла на хореографа Анна Пампулова и драматурга Анастасия Събева се обръща особено внимание на тематиката за объркването и изгубването на самоличността на дребната Алиса, като това намира израз в умножаването на нейния персонаж. Водещ претекст е любовта, която води момичето освен в нейния особен свят, а и в действителността. Разнообразният хореографски почерк укрепва наличието на нереалните герои и ги трансформира от строги и страховити - в симпатични. Визията и костюмите на Борис Далчев и мултимедийната среда на Никола Налбантов допълват колорита, персонажите и действието. Музиката на Асен Аврамов разкрива необятния и недействителен свят на Алиса, в който героинята намира Валето като собствен правилен другар.

С вълшебната си визия спектакълът е подобаващ за деца над 5 година, само че интригува и възрастните със скрити метафизичен послания, споделят от операта.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР