Изпълнителният директор на Square Алиса Хенри се оттегля и Джак Дорси ще поеме засега

...
Алиса Хенри, главен изпълнителен директор на Square – звено на
Коментари Харесай

Алиса Хенри, главен изпълнителен директор на Square – звено на финтех компанията на Джак Дорси, Block – ще напусне поста си в компанията следващия месец.

Хенри, който е работил в Block повече от девет години, ще се оттегли като главен изпълнителен директор на Square на 2 октомври, според регулаторно подаване в понеделник.

Square е подразделението за решения за плащания на Block, което има множество други бизнес единици, включително популярната платформа Cash App, под своя чадър.

Дорси, чиято текуща титла е Block Head и Chairperper, ще поеме допълнителна роля на „Square Head“, се добавя в документацията.

Причината за напускането на Хенри не беше ясна веднага.

„Като главен изпълнителен директор на Square, Алиса Хенри помогна за трансформирането на бизнеса в управлявана от софтуер технологична компания, ръководеше екипа по време на несигурността на глобалните пандемични блокирания и разшири нашата гама от услуги за малкия бизнес по целия свят“, каза говорител на компанията Block CNN в изявление от понеделник.

„Square е това, което е днес, до голяма степен благодарение на лидерството на Алиса и ние й желаем всичко най-добро в бъдещите й начинания“, се добавя в изявлението.

Хенри е изпълнявала различни роли в Square и ефективно ръководи компанията от 2015 г. Преди Square тя е заемала позиции в Amazon Web Services и Microsoft.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР