Alibaba излиза на борсата за втори път. Компанията е определила

...
Alibaba излиза на борсата за втори път. Компанията е определила
Коментари Харесай

Alibaba отново излиза на борсата

Alibaba излиза на борсата за повторно. Компанията е определила евентуална цена за акциите за институционални вложители в идното си листване в Хонконг, написа CNBC, базирайки се на личен източник.

Акциите на колоса в електронната търговия евентуално ще бъдат на цена от 176 хонконгски $ (22,48 долара). Това е с към 3% по-малко от затварянето на цената в Съединени американски щати. Акциите на дребно евентуално ще бъдат на цена към същото равнище.

Това ще бъде най-голямото обществено предложение до момента през 2019 година.

Alibaba получи зелена светлина от регулаторите в Хонконг за вторичното си излизане на борсата предходната седмица.

Китайският колос за електронна търговия ще издаде 500 милиона нови елементарни акции плюс 75 милиона " greenshoe " варианти.

От тези 500 милиона акции 12,5 милиона ще бъдат непокътнати за вложители на дребно. Има възможност Alibaba да усили тази част до 50 милиона акции, или 10% от общото предложение.

Преди това компанията съобщи, че акциите на дребно ще бъдат на цена не повече от 188 хонконгски $ (около 24,01 долара).

При оповестените от източника 176 хонконгски $ вторичното предложение на компанията в Хонконг ще набере 12,9 милиарда щатски $, в случай че се употребяват и " greenshoe " вариантите.

Това ще бъде най-голямото листване до момента през годината. Възможно е то да бъде изместено от излизането на борсата на петролния колос Saudi Aramco през декември.

Акциите на Alibaba ще стартират да се търгуват на 26 ноември в Хонконг. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР