Alibaba Group обяви, че от 1 април 2022 г. Тоби

...
Alibaba Group обяви, че от 1 април 2022 г. Тоби
Коментари Харесай

Alibaba сменя главния финансов директор

Alibaba Group разгласи, че от 1 април 2022 година Тоби Сю ще размени Маги Ву като основен финансов шеф на холдинга, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес. Най-голямата китайска компания за електронна търговия също така ще преструктурира бизнеса си, показва АП, представена от Българска телеграфна агенция. 

Сю мина на работа в Alibaba преди три години от PricewaterhouseCoopers, а през юли 2019 година беше назначен за заместник-главен финансов шеф.
Ву, която е основен финансов шеф на Alibaba от 2013 година, ще остане в борда на компанията като изпълнителен шеф. Тя ще остане член и на Alibaba Partnership - група висши чиновници, имащи правото да предлагат членове на управителния съвет на компанията. 

Същевременно Alibaba разгласи, че образува специфичен екип - International Digital Commerce, претрупан със задачата да управлява електронната търговия на компанията на интернационалните пазари. China Digital Commerce пък ще дава отговор за интервенциите в Китай. Двата екипа ще бъдат ръководени надлежно от Цзян Фан и Труди Дай. 

Миналия месец Alibaba понижи прогнозата за продажбите си на годишна база. Очакванията са растежът за 2021 година да бъде най-нисък от листването на компанията в Ню Йорк през 2014 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР