Алианц България дарява още 19 лаптопа в подкрепа на SOS

...
Алианц България дарява още 19 лаптопа в подкрепа на SOS
Коментари Харесай

Алианц България с второ за годината дарение за деца и младежи от SOS Детски селища

Алианц България подарява още 19 преносимия компютър в поддръжка на SOS Детски селища България, като второто за годината подаяние е предопределено за деца в различна грижа. Извънредната здравна конюнктура наложи образователните занятия още веднъж да преминат в отдалечена форма и за пълноценното присъединяване в процеса е нужно всяко дете да разполага с самостоятелно устройство.
„ Поели сме дълготраен ангажимент към нашите сътрудници от SOS Детски селища, по тази причина бързо се отзовахме на тяхната потребност от закупуване на още преносими компютри. Благодарни сме на нашия сътрудник Технополис, които в поддръжка на нашите старания ни осигуриха бързо нужните бройки. Нашата задача е да подсигуряваме бъдещето, а децата в особено обществено състояние са фокус на политиката ни за корпоративна обществена отговорност. Днес сме задоволени, че с дарението дадохме опция на децата да продължат своето образование и социализация в новата нормалност. ”, разяснява Глория Димитрова, Главен шеф “Маркет мениджмънт ” на Алианц България.
Служители на Алианц България посетиха Центъра по приемна грижа в София, с цел да доставят новите преносими компютри и да насочат своите пожелания за светли празници и здрава Нова година към децата от приемните фамилии, младежките домове и центровете за социална поддръжка на SOS Детски селища в София и Перник. “Радостни сме, че доста сътрудници се ангажираха с възторг в плана, което демонстрира, че екипът ни носи копоративната просвета и припознава задачата на компанията. ” добавя Глория Димитрова.
“Образованието е полезност в SOS Детски селища България. За нас е извънредно значимо децата и младежите, за които се грижим, да имат достъп до него. Факт е, че отдалеченото образование се трансформира в предизвикателство, тъй като до момента във всяко семейство имаше по един или два компютъра. Сега с помощта на Алианц всяко дете ще има собствен компютър и образованието ще тече по-лесно. Надяваме се всички деца сполучливо да завършат образователната година “, показа Валерия Георгиева, Национален изпълнителен шеф на Сдружение SOS Детски селища България.

Алианц България Холдинг е компания, предлагаща цялостен набор от финансови услуги. Компанията е на българския пазар от 29 години и развива своята активност в сферата на  общото и животозастраховането, пенсионното обезпечаване, банковите услуги и лизинга, като  обслужва над 1,3 милиона клиенти в България.

Сдружение SOS Детски селища България е първата гражданска правозащитна организация в страната, която дава директна грижа за деца в риск. За първи път след демократичните промени Сдружението дава опция на институционалната грижа за деца – грижа в SOS семейство. Сдружение SOS Детски селища България е част от огромното интернационално семейство SOS Children’s Villages International, което се грижи за близо 2 500 000 деца в 135 страни по света. Тази година Сдружението отбелязва 30 години от съществуването си в България и сега се грижи за над 800 деца, младежи и техните фамилии:
За повече информация:
Link:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР