Алиансът се представи преди месец (бивши военни, бел.ред.), а днес

...
Алиансът се представи преди месец (бивши военни, бел.ред.), а днес
Коментари Харесай

Алианс за стратегическо управление иска централизирана политика срещу бедствия и аварии

Алиансът се показа преди месец (бивши военни, бел.ред.), а през днешния ден още веднъж в пресклуба на Българска телеграфна агенция ч етирима от членовете му подлагаха на критика неналичието на държавна политика .

Доц. Милен Иванов, ръководител на УС на Алианса, учител в катедра " Наказателно правни науки и сигурност " на Юридическия факултет в Русенски университет " Ангел Кънчев ", в интервала 2004 - 2015 година учител и заместник-ректор в Академия на Министерство на вътрешните работи, показа концепциите. Те са: централизиране на държавни политики в региона на бедствията и повредите, ясно разписване на тактика за национална сигурност, предварителна защита и ранно предизвестие, профилирано образование на експерти за всички типове действия, създаване на спасители и професионални действия, образование във военни учебни заведения, основаване на профилиран образователен център.

Иванов разясни, че би трябвало да се създаде законопроект за доброволците, акцентира, че липсва ръководещ орган на " Гражданска отбрана " и е нужна корекция в Закона за бедствията, създаване на рамка какво се случва с държавните институции при злополучие и прекъсване на тока и ясна формулировка за " стратегически обект ".

Бриг. ген. о.р. доктор Тодор Коджейков - член на УС на Алианса, в интервала 2012-2014 година е шеф на НСО, някогашен общоприет шеф на " Авиоотряд 28 ", попита за градските бани и бомбоубежищата в столицата.

Въпросът за неналичието на държавна политика в региона на бедствият а разяснява и Иван Карапенев, някогашен чиновник в " Гражданска отбрана " и представител в Комитета за гражданска отбрана на НАТО.
 България не е задействала механизма за гражданска отбрана на Европейски Съюз поради наводненията
България не е задействала механизма за гражданска отбрана на Европейски Съюз поради наводненията

Европейска комисия е осведомена със обстановката у нас
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР