Алиансът БРИКС отправи покана към Аржентина да се присъедини към

...
Алиансът БРИКС отправи покана към Аржентина да се присъедини към
Коментари Харесай

БРИКС: Аржентина пред уникална дилема – присъединяването към съюза може да отпадне

Алиансът БРИКС насочи покана към Аржентина да се причисли към тях по време на 15-ата среща на върха, извършена в Йоханесбург през август.

Президентът Алберто Фернандес приветства тази покана като “ “, която ще послужи за “укрепване ” на нацията. Въпреки това Аржентина е изправена пред неповторима алтернатива, която може да докара до отменяне на поканата от БРИКС.

Официалното включване на Аржентина в обединението БРИКС е планувано за 1 януари 2024 година, което слага Фернандес в деликатна обстановка. Това се дължи на обстоятелството, че през октомври в Аржентина ще се проведат общи избори, а новата администрация ще встъпи в служба през декември 2023 година

За тези, които не са осведомени със обстановката, Фернандес избра да не взе участие в изборите през 2023 година, отказвайки се от кандидатура за преизбиране.

Вместо това Серхио Маса, претендент за президент, представляващ “ “, ще взе участие в изборите на мястото на Фернандес. В случай че Маса победи, е доста евентуално той да последва стъпките на Фернандес, да одобри поканата на БРИКС и публично да се причисли към алианса.

Ако обаче “ ” загуби изборите, Аржентина може да реши да се откаже от поканата на БРИКС. Крайнодясната опозиционна партия, известна като “ “, издигна кандидатурите на Хавиер Милей и Патрисия Булрич за аржентински президент.

Милей, новаторска фигура в крайната десница, който се възползва от антисистемните настроения, изрично съобщи, че Аржентина ще отхвърли поканата на БРИКС, в случай че той заеме президентския пост.

Милей насочи язвителна рецензия против Китай и Русия, като ги назова ренегатски народи, и поддържаше твърдо сериозна позиция по отношение на управленията на Дзинпин и Путин.

Преди това той окачестви Китай и Русия като “ “, потвърждавайки, че Аржентина не би трябвало да поддържа нито една от техните световни политики. Освен това подлага на критика бразилския президент Лула да Силва за това, че е улеснил навлизането на Китай и Русия в Южна Америка и Аржентина посредством алианса БРИКС.

“ “, твърди той във връзка с обединението БРИКС. Милей взе на прицел и Иран за бомбардировките на еврейския център в Буенос Айрес през 1994 година, като дефинира спомените като “ “. Иран също получи покана да се причисли към БРИКС, като включването му е планувано за 2024 година

В резюме може да се каже, че в случай че Маса победи, влизането в БРИКС е съвсем несъмнено. И противоположното, в случай че Милей победи, Аржентина може да реши да откаже поканата.

Източник

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР