Али Соу се разписа при победата на над с 3:0

...
Али Соу се разписа при победата на над с 3:0
Коментари Харесай

Али Соу настигна Каранга по голове в първенството

Али Соу се разписа при успеха на над с 3:0 през уикенда и към този момент има 5 попадения от началото на сезона в елита и общо 9 във всички шампионати (3 в Лига Европа и 1 за купата). С попадението си в Коматево той настигна Фернандо Каранга по турнирни голове за " алените " - двамата имат по 29 точни изстрела. С тази разлика, че на бразилеца са му били нужни едвам 39 срещи, с цел да стигне до тази численост, а на Соу цели 71 турнирни мача.

Сравнявайки миннутите им на терена, разликата е съвсем двойна. Или казано в резюме - успеваемостта на Каранга е осезаемо по-висока от тази на гамбиеца. Една от дребното прилики сред двамата е, че не могат да вкарват с удари отвън наказателното поле и съвсем не пробват такива. Още до края на годината Али Соу може да стане едноличен водач в класацията на задграничните голмайстори в историята на " армейците " в шампионата. За задачата би трябвало да се разпише най-малко един път в идните мачове с на 14 декември на " Армията " и с на 18 демекври на Националния стадион.

След идването на Соу вкара по един път във всеки дуел на домашната сцена - на за Купата на България и на и Ботев (Пд) в шампионата, което се дължи и на новата скица 3-5-2, похвалена към този момент неведнъж от нападателя. При тази сграда Соу се усеща надалеч по-добре на терена и това ясно си проличава от представянето му.

Именно " канарчетата " са обичаната жертва на Соу, демонстрира информация със статистиката. Срещу пловдивчани той има към този момент 8 гола във всички шампионати. 4 от тях са в конкуренцията за купата и 4 са в турнирни срещи. Той вкара за състезание при 1:0 на 14 септември 2019 година в Коматево и два пъти за 2:1 на 16 декември 2018 година на снежния терен на " Армията ", преди да се разпише оня ден, когато направи резултата 2:0 с положително превръщане и отсечен удар по земя.

През 2019-а " алените " отпаднаха от " жълто-черните " след два трагични полуфинала в шампионата за купата - проваляне с 2:3 в Коматево и инфарктно 3:3 на " Армията ". В първия дуел той вкара един път, а на реванша - два пъти. През предишния сезон пък негово попадение постави точка на разногласието в полуфинала реванш с " канарчетата " в Борисовата градина, защото с неговия гол бе завършено крайното 2:0 за ЦСКА-София. Тогава първият дуел под тепетата бе приключил 0:0.

Серията на нападателя против Ботев стартира с два гола в края на 2018 година. Тогава " алените " победиха с 2:1 в мач за състезание с две попадения на Соу. За първото му асистираха както, по този начин и буца лед от замръзналия терен, като повдигна топката навръх височината на главата му, което му разреши с плонж да означи, а по-късно добави още едно попадение.

" Тема Спорт " efbet Лига 15 кръг, неделя 6 декември  Ботев (Пловдив) 0:3краен резулат  ЦСКА-София
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР