Али определено остави големи следи на ригна, както и извън

...
Али определено остави големи следи на ригна, както и извън
Коментари Харесай

Антъни Джошуа посочи любимия си боец в тежка категория

Али несъмнено остави огромни следи на ригна, както и отвън него. На Олимпийските игри в Атланта 1996 година на Али бе оказана голямата чест да възпламени олимпийския огън. На Летните олимпийски игри в Рим през 1960 година Али завоюва с лекост златен олимпийски орден в лека категория. Това е същият златен орден, който младият Али хвърля в река Охайо (за това се приказва в биографичната му книга) като митинг против сегрегацията, откакто му е отказано обслужване в ресторант, тъй като е негър.

Спорно е дали това е истина, само че на откриването на Олимпийските игри в Атланта Али получава различен златен орден, който да размени този от 1960 година.

През 1999 година Sports Illustrated и BBC афишират Али за „ състезател на века “. От 2002 година той има звезда на Холивудската алея на славата. Али напусна този свят на 3 юни 2016 след 32-годишна битка с заболяването на Паркинсон.

“Очевидно Мохамед Али е най-великият отвън кръга. Какъв беше той, защо се бореха хората тогава?

Кен Нортън, Джо Фрейзър, Флойд Патерсън, Арчи Мур, Джордж Форман. Това не е цялостният лист. Али се биеше с най-хубавите от най-хубавите и даде всичко от себе си.

Тайсън създава същия резултат като Али. Според мен Майк Тайсън е свръхестествен, просто свръхестествен. Дори не мога да намеря думите. Той е моят номер едно “, сподели боецът в изявление за YouTube канала на IFL TV.

mma.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР