Али Картър се класира за първи път в своята кариера

...
Али Картър се класира за първи път в своята кариера
Коментари Харесай

Али Картър сломи и Мърфи за първи финал на Мастърса

Али Картър се класира за първи път в своята кариера за финала на влиятелния шампионат от „ Тройната корона “ – Мастърс, откакто надигра Шон Мърфи с 6-3 фрейма в първи полуфинален конфликт от конкуренцията.

Двукратният международен вицешампион стартира чудесно срещата и поведе с 2-0 след брейкове от 55 и 91 точки. Победителят в съревнованието от 2015 обаче отговори уместно след сенчъри брейк от 105. Картър не се разколеба и си върна преднината от две партии, с цел да се отдръпна на отмора при резултат 3-1 в своя изгода.

След нея Мърфи изригна с нова серия над 100 точки – 114, и записа халф сенчъри брейк от 56, само че противникът измъкна фрейма, което се оказа основно и за остатъка от срещата. „ Магьосникът “ понижи на 3-4, само че Картър завоюва идващите две партии (в последната, от които записа 97 пункта) и по този начин доближи своя първи край на Мастърс.

Още по-впечатляващото е, че го стори против трима някогашни първенци в шампионата – Марк Селби, Джон Хигинс и Шон Мърфи. В неделния край противник на „ Капитана “ в разногласието за купата ще бъде един всред Дейвид Гилбърт и Стюарт Бингам, които стартират своя дуел в 21:00 часа българско време. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР