Алхимията на Карлос Сантана

...
За Карлос Сантана музиката е вид магьосничество, алхимия, която трансформира
Коментари Харесай

За Карлос Сантана музиката е вид магьосничество, алхимия, която трансформира китарата му в нещо, което може да си помислите, че се опитва да опитоми. Но опитомяването му, казва той, не е целта; съблазняващ е. „Когато влезеш в бележката, все едно най-красивата жена в стаята ти дава френска целувка“, каза той. „Когато получиш френска целувка, човече, тя винаги привлича вниманието ти.“

Той е получавал такова внимание от десетилетия, поддържайки дълга кариера, както може да издържи нотка. „Аз съм многоизмерна майка, която може да се появи на всяка сцена и да пренесе нещата на друго цялостно ниво на енергия“, каза той.

Той беше на 22, когато взриви феновете на Уудсток, солото му обяви пристигането на друг бог на китарата от 60-те години.

Той разкри за първи път пред Rolling Stone през 2000 г.

Той каза: „Исках да си призная това, защото по онова време имаше много хора, които имаха това преживяване и много хора се сблъскаха със самоубийство, подобни неща. Много хора писаха писма като, „Човече, Карлос, благодаря, че го каза.“ Наистина помогна на много хора, психологически, емоционално, и беше като добро лекарство, разбирате ли?"

„И на вас помогна ли?" — попита Коуан.

„О, да. Наистина се освободих от преживяването и спрях да бъда толкова ядосан и злобен.  Това беше просто естествен начин за прочистване на небцето.“

Имаше и той се нуждаеше от друго прочистване. Наркотиците, алкохолът и рокендрол начинът на живот започнаха да правят това, което правят с повечето хора. Но за разлика от повечето хора, Сантана осъзна, че музиката му е страдание, така че той започна да следва индийски гуру, който го научи на медитация. „Подрязах косата си, облякох се целия в бяло и просто станах ученик“, каза той.

Коуан попита: „И този духовен върх замени ли хайката от наркотиците?“

„О, да, защото няма нищо по-високо от Бог.“

Това е да не кажа, че не се отклонява от пътя на мира. Той беше подложен на критики след концерт в Ню Джърси през юли миналата година, когато изглеждаше, че се насочи към транс и небинарната общност. Той каза на публиката си: „Жената си е жена, а мъжът е мъж. Каквото искате да правите в гардероба, това е ваша работа. Аз съм ОК с това.“

Изпъкна, рядък трън в неговото иначе розово послание за духовност и единство.

Коуън попита: „Какво искахте да кажете с това?“

„Не исках да бъде обидно за някой - отговори Сантана. „Не съм против никого. Не се опитвам да те унижа, разбираш ли? Вече знам какво е да бъдеш дискриминиран като дете, като си мексиканец, така че не искам да прехвърлям това върху теб или когото и да било. Бъдете щастливи и се забавлявайте."

Когато "Sunday Morning" се срещна с него в House of Blues в Mandalay Bay в Лас Вегас, фокусът му отново беше върху музиката и нейната цел: "Хората навсякъде , знаете, има нужда от изцеление. И това е, което правим."

Това е 11-ата година от неговото пребиваване в Лас Вегас и през цялото това време той свири в ритъма на ветерана барабанистка Синди Блекман. Тя направи име за себе си, свирейки за множество артисти, включително Лени Кравиц. Но през 2010 г. тя се присъедини към групата на Сантана и няколко месеца по-късно се омъжи за него.

Той й предложи брак на сцената по време на шоу. "Направих!" той каза. — Беше в Чикаго. Спомням си, че баща й беше в публиката, разбирате ли?

Блекман каза: „Инструментите ни са с нас през цялото време. Живеем музика, говорим за музика, дишаме музика. И ако няма музика, тя свири тук горе, винаги.“< /p>

Съвместната игра, каза той, е помогнала това да стане най-вкусната част от живота му, като му е дала подновена енергия да създава, а не просто да създава отново. „Не се интересувам да се превръщам в призрак на джубокс, знаете ли, и това е всичко, което съм“, каза той. „Призрак от джубокса в миналото? Не. Искам да бъда точно сега.“

На 76 години той се надява, че все още е на пулса на популярността. Карлос Сантана може да е бил оформен от своето време, но през всичките тези години той също е дал своята роля за оформянето на нашето време.

      
За повече информация:

santana.comДокументалният филм " Карлос" дебютира в кината на 23 септември Сантана в House of Blues, Mandalay Bay, Лас Вегас

      
Историята, продуцирана от Джон Гудуин. Редактор: Стивън Тайлър.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР