Алгоритмите на изкуственият интелект засега са много далеч от възможностите

...
Алгоритмите на изкуственият интелект засега са много далеч от възможностите
Коментари Харесай

Изкуственият интелект е далеч от човешките възможности

Алгоритмите на изкуственият разсъдък към този момент са доста надалеч от опциите на човешкия разум, споделя световноизвестният американски езиковед и мъдрец Ноам Чомски в изявление за " Ню Йорк Таймс ", представено от Българска национална телевизия.

Той припомня, че чатботове с изкуствен интелект като ChatGPT на OpenAI и Bing AI на Microsoft " са приветствани като първите проблясъци на хоризонта на Всеобхватен изкуствен интелект (AGI) ". Но те не могат да заместят хората.

" Този ден може да пристигна, само че зората му надалеч не е изгряла, обратно на хиперболата по медиите ", споделя професорът от Масачузетския софтуерен институт, което е най-престижното висше инженерно учебно заведение в света..

" Човешкият разум не е като ChatGPT и сходните му. Чатботовете са тромава статистическа машина за сравнение на шаблони. За да работи, тя гълтам стотици терабайти данни и екстраполира най-вероятния отговор ", изяснява Чомски.

" За контрастност, човешкият разум е изненадващо ефикасна и даже елегантна система, която работи с дребни количества информация; той не се стреми да извежда груби корелации сред точки от данни, а да основава пояснения ", добавя той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР