ългарите може да сме малка нация, но имаме таланти, за

...
ългарите може да сме малка нация, но имаме таланти, за
Коментари Харесай

Българите, които прославиха страната ни през 2020 г.

ългарите може да сме дребна нация, само че имаме гении, за които целия свят може да ни завижда. И не приказваме само за хора с достижения в предишното, като тези на Джон Атанасов, Асен Йорданов и Георги Лозанов. Всъщност всяка година българи стигат до върхове в разнообразни области и ни дават мотив да се гордеем. Кои са българите, които популяризираха България и смаяха света през 2020 година?

Цветана Пиронкова

Българката, която дълго време отсъства от тениса поради майчинството си, се завърна в тениса и то по ослепителен метод. Невероятната Пиронкова стигна до 1/4 край на влиятелния "US Open ". По-късно, поради представянето си, българката получи "уайлд кард " и се включи в "Ролан Гарос ". 2020 година беше страхотна за Пиронкова и сме уверени, че 2021 година ще бъде още по-добра!

Виктория Георгиева

Датата е 10 март, а новината, че българската ария за Евровизия, Tears Getting Sober, е любимец на букмейкърите за продобиване на формата, обиколи всички новинарски уеб сайтове. Дори и да се съмнявате в тези изказвания, вижте мненията под песента в YouTube и ще се убедите в провотата им. Уви, Евровизия беше отсрочен поради пандемията, а Tears Getting Sober ще остане единствено шлагер. Виктория Георгиева още веднъж ще показа България на Евровизия, само че с друга ария.

Кико Дончев, Маргарита Маринова и Орлин Велев

През месец май всички говорихме за тях - тримата българи, без които изстрелването на Space X в космоса нямаше да се случи. Кико Дончев бе българинът с най-отговорна задача в задачата, той е шеф на наземните интервенции за изстрелване на капсулата "Дракон " и работи за компания на Илън Мъск към този момент 10 години. Д-р Маргарита Маринова пък дава отговор за създаването на двигателни системи в SpaceX. Тя е експерт по въпросите за колонизирането на Марс и имаше интензивно присъединяване и в създаването на Falcon Heavy. Орлин Велев работи върху структурната непоклатимост на корабите на SpaceX.

Мария Бакалова

Българката, която изигра основната женска роля във втория филм за Борат, е спрягана за премия Оскар. Освен това тя дълго време оглавяваше класията на IMDB при актрисите. Тя се оправи ослепително с ролята, в която приказва и на български.

Борис Колев

Той стана лауреат в влиятелната световна ранглиста на бизнес славата – "JAUM Business Hall of Fame ". А това е в действителност влиятелна ранглиста, защото в нея са участвали имена като Стив Джобс, Хенри Форд и Уорън Бъфет. Колев е бизнесмен с богат опит и десетки вложения в разнообразни бизнеси, а това самопризнание надалеч не е първото му.

Стиляна Николова

Българката завоюва европейска купа по художествена гимнастика за първи път от 1995 година насам. 15-годишното момиче завоюва купа на финала с лента при девойките на събитието в Киев.

Петя Запрянова

Акушерката от Пловдив бе оповестена за най-хубавата в Европа. Запранова завоюва влиятелен интернационален конкурс по специалността.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР