Алфред Шрьодер е новият старши треньор на Аякс

...
Наставникът на Брюж Алфред Шрьодер бе назначен за нов старши
Коментари Харесай

Наставникът на Брюж Алфред Шрьодер бе назначен за нов старши треньор на нидерландския колос Аякс, заменяйки на поста успешния Ерик тен Хаг, който напуска в посока Манчестър Юнайтед.
Шрьодер бе и асистент на Роналд Куман в Барселона.
„Аякс, Брюж и Алфред Шрьодер постигнаха споразумение относно трансфер в Аякс“, се казва в изявление на клуба. 49-годишният специалист ще застане официално начело на най-успешния клуб в Нидерландия идния месец, като договорът му е до 30 юни, 2024. „Да стана старши треньор на Аякс е чест и страхотна възможност за мен, която ще грабна с две ръце. Страхотно е да се завърна, защото прекарах отлично в Аякс за тази година и половина, в която работех в клуба“, каза Шрьодер, който бе асистент на Тен Хаг през 2018.

Бивш полузащитник в нидерландската Ередивизи, Шрьодер започна професионалната си кариера във Фейенорд през 1991, преди да спре с футбола през 2009 като играч на Витес. Той стана помощник треньор на клуба от Арнем в същата година, преди да отиде в Твенте, където остана до 2015. След период на асистент в Хофенхайм, той пристигна в Аякс, преди да се завърне обратно в германския клуб. През 2020 той се присъедини към Роналд Куман като помощник в Барселона, преди да бъде назначен за наставник на Брюж.

„Познавахме Алфред като силен треньор от тактическа гледна точка с добър и универсален режим на тренировки. Уверени сме, че той ще може да продължи по пътя, по който пое Аякс преди няколко години, както в Ередивизи, така и в Шампионската лига“, коментира изпълнителният директор на амстердамци Едвин ван дер Сар. В сряда Тен Хаг отпразнува 36-та шампионска титла на страната на Аякс и третата в четири пълни сезона начело на отбора. Той ще поеме официално Манчестър Юнайтед след няколко седмици. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР