Алфабет“ (Alphabet) значително надмина очакванията на пазара с нетна печалба

Алфабет“ (Alphabet) значително надмина очакванията на пазара с нетна печалба ...

Компанията-майка на Гугъл регистрира рекордни печалби

„Алфабет“ (Alphabet) значително надмина очакванията на пазара с нетна печалба от второто тримесечие от 18,5 милиарда долара, почти утроявайки миналогодишната, благодарение на възстановяването и бума в електронната търговия, се казва в изявление на „Гугъл“ (Google).

Компанията, номер едно в дигиталната реклама, е спечелила близо 62 милиарда долара приходи, по-специално благодарение на разходите на малки и големи фирми за комуникация в канала YouTube, както и в търсачката, събощава БГНЕС.

Особено се откроява видео платформата на калифорнийския гигант. Приходите му се покачиха с 83% за една година, до над 7 милиарда долара, близо до тези на Netflix.

Гугъл призовава Джо Байдън да работи с ЕС в областта на технологиите и търговията "Гугъл" призовава Джо Байдън да работи с ЕС в областта на технологиите и търговията
"Гугъл" (Google) призовава администрацията на американския президент Джо Байдън да приеме покана от Европейската комисия за сформиране ...

До края на годината YouTube ще има над 2 милиарда зрители по целия свят, според компанията eMarketer, или близо 64% от аудиторията на онлайн видеото.

Google пострада от въздействието на пандемията Covid-19 върху туристическите сектори преди половин година.

Но с кампаниите за ваксинация, групата се възползва от най-доброто: успехът на онлайн търговията не отслабва въпреки облекчаването на ограниченията и пътуванията се възобновяват. Следователно приходите от реклама отново текат.

„Наблюдава се нарастване на онлайн активността на много места по света и ние се гордеем, че нашите услуги са помогнали на толкова много потребители и фирми“, каза шефът на групата Сундар Пичай.

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com