Алфа вариантът на коронавируса, засечен за първи път във Великобритания

...
Алфа вариантът на коронавируса, засечен за първи път във Великобритания
Коментари Харесай

Проучване: Алфа вариантът на COVID-19 се е научил да блокира имунната система

Алфа разновидността на ковид, засечен за първи път във Англия през септември 2020 година, е еволюирал по този начин, че да създава повече " антагонични " протеини, което му разрешава да се оправя по-лесно с вродената имунна система на хората. Това е изводът на ново изследване, оповестено в научното списание " Нейчър " от английски и американски откриватели, оповестява RT.

Според отчета появяването на притеснителни разновидности на COVID-19 демонстрира, че в ирусът се приспособява, с цел да продължи да се популяризира измежду хората. Въпреки че множеството от проучванията се концентрират върху измененията във вирусните спикули на тревожните разновидности, разновидностите, които не са директно свързани с тях, също способстват за акомодацията на вируса.

" Искахме да разберем какво е направило алфа разновидността на SARS-CoV-2 толкоз необикновен. Как е еволюирал от варианта от първата вълна, открит в Ухан, и какви характерности са му разрешили да се популяризира в света и да се трансформира във вид, пораждащ паника ", разясняват създателите на изследването.
 СЗО: Изпращаме сложна година, само че имаме вяра за победа над пандемията
СЗО: Изпращаме сложна година, само че имаме вяра за победа над пандемията

Отново подлага на критика редица страни за национализма при имунизирането

Учените са приложили проби на алфа разновидността върху белодробни кафези, култивирани в лаборатория, с цел да проучват развиването им в човешкото тяло. С цел да открият дали се е задействала вродената имунна система, те са измерили количеството на интерфероните - протеините, които се образуват при съществуването на патогени и които провокират антивирусен отговор.

Установено е, че равнищата на интерферони, формирани след заразяване с разновидността Алфа, са по-ниски по отношение на тези при всички предходни разновидности на ковид. Тази смяна е резултат от безчет разновидности на разновидността, които са нараснали доста рибонуклеиновата киселина и равнищата на протеините N, Orf9b y Orf6, познати като " вродени имунни антагонисти " поради способността им да блокират отговора на имунната система.

Открихме, че разновидността Алфа на SARS-CoV-2 се е приспособил доста добре към това да заобикаля да се задейства отбранителната линия на вродената ни имунна система. По този метод алфа разновидността може да се развъжда неусетно в началния стадий на инфекцията , което усилва доста опциите му да болести индивида, до момента в който е в носоглътката или белите дробове. За вируса това е безапелационен триумф, който му разрешава да се популяризира по-ефикасно от човек на чов ек, акцентират учените.
 СЗО: Ситуацията с Омикрон бързо се утежнява
СЗО: Ситуацията с Омикрон бързо се утежнява

Броят на инфектираните се удвоява на всеки два-три дни...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР