Alfa Romeo не иска децата ви пречат на вашия стилен

...
Alfa Romeo не иска децата ви пречат на вашия стилен
Коментари Харесай

Аlfa Romeo Spider се обръща „по таван“ в гроба. Tonale се предлага с повивалник

Alfa Romeo не желае децата ви пречат на вашия моден начин на живот и ви предлага Tonale Edizione Bambini. Най-готината функционалност на неповторимия автомобил е прибиращи се модул за промяна на пелени (на бебета), прочут още като Алфа повивалник. 

Единственият повивалник, който и алфа мъжкари могат да употребяват, без да наподобяват джендър неутрални. 

Alfa Romeo дебютира с еднократно особено издание на своя кросоувър SUV Tonale, съобразено с потребностите на родителите. Оборудван със станция за преобличане на бебета и вграден бебефон, този неповторим Tonale може би е отговорът на потребностите на младите фамилии по света.

Tonale Edizione Bambini се отличава с редица допълнения, основани в отговор на английско изследване измежду родители водачи. Изследването демонстрира, че 59% от интервюираните считат, че интериорът на автомобила им резервира чувство за жанр, само че признават, че след раждането на децата е предизвикателство да поддържат чистотата в купето на автомобила си. 

56% от участвалите в изследването също по този начин се усещат неловко да качат други пасажери в колата си поради безпорядъка, породен от децата им.

Появява се Tonale Edizione Bambini. На първо място, концепцията Bambini е проектирана с повече места за предпазване на разнообразни такъми, които идват с това да бъдеш родител. Ще откриете особено направени поставки за седалките, които прилежно прилягат към облегалките на шофьорската и предната пътническа седалка. 

Те освен подхождат на останалата част от тапицерията, само че и за тези, които в действителност желаят да подсигуряват, че потомството им ще има максимален късмет да стане същински алфист, са снабдени с релефно лого на Alfa Romeo. 

Освен това всяка чанта има и джоб за таблица, съвършен за водене на ред и поощряване на разхвърляните деца да почистват. И в случай че сте си мислили, че елементарното разчистване на облегалките на седалките не може да се употребява повече, Alfa даже е добавила защитни панели, с цел да смекчи въздействието на децата, които ритат облегалките на предните седалки – явно това се случва приблизително 3,5 пъти при всяко пътешестване. Кой да знае?

Поддържането на непорочност е преди всичко в листата с цели. Инсталиран е шестлитров безконтактен панер, който подсигурява, че опаковките и бутилките с питиета няма да се разпилеят из купето. Има и включена 12V прахосмукачка, прибрана на пода на багажника.

В багажното поделение се намира и органайзер, включващ чанта за разчистване с четка за разчистване на багажника, препарат за разчистване на кожа, кърпички и мокри кърпички.

Но освен Алфа Ромео са закрепени върху бебета и дребосъци. Много други марки се пробват да съблазнят изтерзаните родители с дребни хитринки, които да отдалечат от мозъка надуваемата бесилка, която всеки нов родител носи в себе си. За всеки случай. 

Концепция на Toyota за информираност на кабината подсигурява, че в автомобила няма да останат забравени деца или домашни любимци. Системата може да открива обичани същества даже в случай че те спят или са скрити под одеяло

Toyota показа забавна идея, наречена Cabin Awareness, която подсигурява, че в купето на автомобила няма да бъдат оставени хора или домашни любимци, като употребява радар с милиметрови талази за разкриване на придвижване и умна технология за свързване, с цел да уведоми притежателя. 

Патентованата технология беше демонстрирана в минивана Toyota Sienna и може да се употребява в бъдещи серийни модели, като спомогне за попречване на смъртните случаи от топлинен удар.

Един милиметрово-вълнов радар с висока разграничителна дарба за 4D изображения, доставен от Vayyar Imaging, може да открива хора и някои домашни любимци в автомобила, даже в случай че спят или се крият под одеяло. 

Радарът, който е инсталиран над таблото, може да засича микроподвизи, като сърдечен темп и дишане, на трите реда, в товарното поделение и в пространството за краката. Съдейки по размера, позата и ситуацията на пасажера, системата го класифицира като възрастен, дете или домакински любим.

От Toyota настояват, че милиметровият радар е по-добро решение от други технологии като датчици за тегло, камери или радари с стеснен обсег, които могат да доведат до подправени сигнали или неправилни открития.

В този подтекст Саймън Робъртс, ръководещ инженер в TCNA, съобщи: „ Основната разлика при тази система е усъвършенстваната разграничителна дарба и акуратност, засичането на цялата кабина и обсегът на функционалността, която Cabin Awareness дава “.

Чудесно нещо в концепцията Cabin Awareness е, че тя предлага доста разнообразни типове предизвестия и вести. Първо, на арматурното табло се появява сигнален сигнал, по-късно се включва клаксонът и мигат спешните светлини. 

Ако лидерът излезе от автомобила и не реагира, системата автоматизирано ще изпрати уведомление до смарт телефона му посредством приложението на Toyota и/или текстови известия, с които ще го уведоми, че някой към момента е на задната седалка.

В случай че лидерът не разполага със смарт телефона си от самото начало, системата Cabin Awareness може да бъде програмирана да уведомява лица за незабавни случаи, като да вземем за пример други родственици или другари, или да изпраща предизвестия посредством интелигентни домашни устройства. 

Ако нищо от това не сработи, има опция за потребление на системата за незабавна помощ посредством Toyota Safety Connect, която ще уведоми службите за първа помощ. Инженерите на Toyota са толкоз решени да избавят човешки животи, че изследват спомагателни предизвестия, употребявайки връзката сред колите и интелигентната инфраструктура.

Концепцията Cabin Awareness е създадена от софтуерни инженери и експерти по данни, работещи в Toyota Connected North America в Плано, Тексас. 

Идеята се ражда през 2019 година по време на 36-часовия Toyota Connected Hackathlon – иновационно събитие с присъединяване на софтуерни дизайнери и инженери, въодушевено от микровълнова радарна технология, основана от Лабораторията за реактивно придвижване на НАСА за подкрепяне на подземните избавителни интервенции след земетресението в Непал през 2015 година

Концепцията Cabin Awareness понастоящем се тества в действителни тествания посредством колегата на Toyota May Mobility в самостоятелния автопарк на Toyota Sienna AutonoMaaS. Скоро ще стартират обществени проби в Арлингтън, Тексас, и Ан Арбър, Мичиган, а в края на 2022 година ще бъдат открити още места.

Смъртните случаи от топлинен удар са сериозен проблем в Съединени американски щати, като през 2021 година 23 деца са умряли, откакто са били оставени в транспортни средства. В взаимозависимост от събитията температурата в купето може да се увеличи до 51° C за минути, даже когато външната температура е едвам 15° C, а температурата на тялото на децата се покачва три до пет пъти по-бързо от тази на възрастните.


Тойота има сериозна история с вана Sienna и родителите от дълго време са ѝ пряк таргет.

Друга компания човеколюбец, която изпитва емпатия към родителските тела, е Hyundai. Компанията направи общоприета “екстра ” предизвестието за връхлитащ велосипедист от задна хемисфера. Системата не разрешава вратата да се отвори, в случай че засече идващ колоездач.

Това трансформира Hyundai в нещо като флагман на придвижване “Пази велосипедиста ”. От компанията. От друга страна Hyundai също адресира казуса със забравените деца и домашни любимци и създава лична технология по този мотив.


Hyundai се стреми да понижи смъртните случаи, свързани с топлота, като направи системата за предизвестие за задната врата общоприета

Повече от 20 деца към този момент са умряли това лято от това, че са били оставени в парещ автомобилHyundai отбелязва Националния ден за попречване на топлинния удар, като разгласи проектите си да направи своята система за предизвестие за пасажери в задната врата общоприета за множеството нови коли в Съединени американски щати до 2022 година

Създадена, с цел да предотврати трагичните смъртни случаи на деца, инцидентно оставени в транспортни средства през лятото, системата за предизвестие на пътуващите откъм гърба на Hyundai се предлага в две разнообразни форми.

Най-елементарната е система „ door-logic “, която разпознава дали задната врата е била отворена или затворена, преди автомобилът да бъде разпален. Ако това се случи, системата ще подсети на лидера да ревизира задните седалки, когато излиза от автомобила. 

Технологията е относително елементарна и до 2022 година ще бъде конфигурирана на множеството нови коли. Първият автомобил, който ще разполага със системата, ще бъде Sonata 2020, който ще дойде в комерсиалните центрове по-късно тази година.

Ултразвуковата система за предизвестие на пасажерите откъм гърба е по-усъвършенствана, защото съчетава гореспоменатата технология за логичност на вратите с ултразвуков датчик, който разпознава придвижване от деца и домашни любимци, оставени на втория ред.

Ако придвижването бъде засечено, откакто лидерът излезе от автомобила и заключи вратите, автомобилът ще натисне клаксона си и ще изпрати предизвестие до смарт телефона на притежателя.

Ултразвуковата система за предизвестие на пасажерите откъм гърба дебютира като алтернатива за Santa Fe 2019 и е общоприетоо съоръжение за Santa Fe и Palisade 2020.

Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата (NHTSA) твърди, че тази година към този момент са починали повече от 20 деца, тъй като са били оставени без контрол или са попаднали в капан в парещ автомобил. Миналата година 52 деца са починали в парещ автомобил и това надминава предходния връх от 49 смъртни случая през 2010 година

NHTSA отбелязва, че децата са изключително чувствителни към горещината, защото телесната им температура може да се увеличи от три до пет пъти по-бързо от тази на възрастните. Агенцията също по този начин показва, че температурата в транспортното средство може да се увеличи с 7 градуса по Целзий единствено за 10 минути.

В резултат на това държавното управление декларира, че родителите „ в никакъв случай не би трябвало да оставят детето в автомобила, когато пътуват по задания, даже и за минута “. Те също по този начин предизвикват хората, които видят дете единствено в автомобил, да се обадят на 911 и да потърсят помощ неотложно.

Разбира се, децата не са единствените, които могат да умрат в гореща кола. PETA припомня на притежателите на домашни любимци да не оставят кучетата в автомобила си, защото те могат бързо да получат топлинен удар. Това се случва прекомерно постоянно и съгласно групата най-малко 21 кучета към този момент са умряли това лято.

Групата отбелязва, че даже в мек ден с температура от 25,6°С  температурата в автомобила може да се повиши до 37,8°С за няколко минути. В ден с температура 32,2° C температурата в автомобила може да доближи 42,8° C за по-малко от 10 минути.

Всички тези системи са интелигентни, няма спор. Но те имат един значителен минус – не мислят за родителите и тяхното психическо здраве.

В един миг децата ще пораснат и ще се оправят, само че контузиите, нанесени върху родителската душeвност, а и тяло!, ще останат и ще тежат на цялото останало общество. Стоящо в профил, погнусено от памперса.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР