Алейда Гевара - дъщерята на кубинския революционер Че Гевара, бе

...
Алейда Гевара - дъщерята на кубинския революционер Че Гевара, бе
Коментари Харесай

Дъщерята на Че Гевара в нашия парламент: Социализмът е възможно решение за проблемите на капитализма

Алейда Гевара - дъщерята на кубинския бунтовник Че Гевара, бе на посещаване в българския парламент през днешния ден и даде малко изявление пред няколко медии.

56-годишната Алейда е в България по покана на асоциацията за другарство България-Куба. Тя е доктор по специалност и е първото от 4-те деца на Ернесто Че Гевара от втория му брак с кубинската партизанка Алейда Марч.

Въпросът за фланелките с лика на баща й и какъв брой известни са те предизвикват усмивката й: " Радват ме фланелките с неговия облик, радва ме, че хората знаят също кой и какъв е този човек. "

" Ще имам вяра на татко си и в неговата концепция до последния си момент ", споделя Алейда Гевара и споделя любопитна история от комунистическото минало на България. Работническа бригада от български цех всеки месец е работила и за Че Гевара. " Бригадата почиташе този човек и всеки месец заплатата отиваше за взаимност с Куба. " Според Алейда това е една от най-големите почести, които татко ѝ получавал.

Тя показа още, че от българите се усеща разграничена единствено с езика. " Само той ме дели от вас, другояче в другите неща сме сходни ".

Запитана за успеха на капитализма, Алейда Гевара отговори:

" Капитализмът си е завоювал пространство, само че към момента не може да позволи проблемите на най-голямата част от човечеството. Следователно би трябвало да продължим да търсим позволения - и социализмът, в случай че е добре организиран, е едно от решенията ", сподели за край Алейда Гевара.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР