Алеята покрай стадион Българска армия в Борисовата градина от днес

...
Алеята покрай стадион Българска армия в Борисовата градина от днес
Коментари Харесай

Алея на птиците откриват в Борисовата градина днес

Алеята около стадион " Българска войска " в Борисовата градина от през днешния ден се трансформира в " Алея на птиците ", откриването й е в 11 часа. 

На нея ще има табели, които описват за най-любопитните привички на пернатите в парка, а децата ще се научат по какъв начин се прави хранилка с подръчни материали. За присъединяване са поканени всички деца (и техните родители) на възраст сред 3 и 12 години, като единственото изискване за присъединяване е всеки да си донесе празно пластмасово шише и 2 молива, заяви Столична община. 

Специалистите от Българското сдружение за отбрана на птиците ще покажат на дребните гости по какъв начин се прави хранилка с подръчни материали. Затова всеки от тях би трябвало да донесе празно пластмасово шише и 2 молива, разясниха уредниците.

В рамките на самодейността ще бъде обособено и място, на което всеки искащ, ще може да опита да нахрани самичък, от ръката си, птица в парка.

Събитието е част от акцията на Столична община за отбелязване на 135 години от основаването на най-големия парк в София.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР