Алея на книгата във Варна вероятно ще се проведе на

...
Алея на книгата във Варна вероятно ще се проведе на
Коментари Харесай

Вятър, влага и малка площ пречат Алея на книгата да е на друго място във Варна

Алея на книгата във Варна евентуално ще се организира на обичайното място на пешеходната зона на бул. „ Сливница ” сред хотел „ Черно море ” и входа на Морската градина. Това обявиха уредниците на събитието, които през днешния ден са получили уверения от представители на Община Варна. Според тях това е единственото уместно място за ревюто.

„ Това е формат, при който книгите отиват при хората. Затова Алеята постоянно се разполага на пешеходни зони, откъдето минават хора. Не желаеме да я организираме в сакат вид. Мащабността е съществена цел на ревюто ни, като на повърхност от 400 кв. м се оферират 25 хиляди заглавия. Досега през годините скицата с разположението на шатрите е одобрявана неведнъж от Община Варна, Експертният съвет по устройство на територията (ЕСУТ) и пожарната ”, съобщи ръководителят на УС на Асоциация „ Българска книга “ Десислава Алексиева. Тя не е съгласна със мнението на ЕСУТ, че шатрите основават пешеходна запушалка.

Ако ревюто бъде преместено в градинка сред постройката на Общината и Регионалния исторически музей, площта ще е двойно по-малка, разяснява Василка Ванчева от УС на асоциацията. Тя отхвърли и другите препоръчани разновидности поради дребната им повърхност.

„ На бул. „ Княз Борис I ” сред хотел „ Черно море ” и храма „ Св. Николай ” има огромен вятър, който дружно със слънцето унищожава книгите. Освен това има денивелация и не могат се слагат шатрите. Проблем с денивелацията има на площад „ Независимост ”, където би трябвало да бъде спрян и фонтанът. Зад казиното в Морската градина има огромна влага и от нея книгите се нагъват. На улица „ Михаил Колони ” е неуместно да се съберем ”.

Ванчева добави, че е имало и предложение от зам.-кмет Алеята да се организира в регион „ Младост ”.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР