Алея на книгата във Варна ще има, обявиха от Асоциация

...
Алея на книгата във Варна ще има, обявиха от Асоциация
Коментари Харесай

Алея на книгата във Варна ще има

Алея на книгата във Варна ще има, оповестиха от Асоциация " Българска книга ". Провеждането й беше под въпрос, тъй като от община Варна желаеха местоположението на събитието да бъде изменена.

Алеята на книгата във Варна се организира от 13 години в пешеходната част на бул. " Сливница ". Тази година от общината желаеха местоположението да бъде заменена с претекста, че разполагането на шатрите на централната алея към входа на Морската градина основава " пешеходна запушалка ".

От общината в началото предложиха на Асоциация " Българска книга " една нова локация, а по-късно четири разнообразни разновидността - пренасяне на шатрите на площада до постройката на община Варна, на алеята зад Морското казино, на ул. " Михаил Колони " или на площад " Независимост ". От Асоциацията отхвърлиха тези разновидности, тъй като те не са толкоз покрай главния поток от хора и също така постановат понижаване на размера на шатрите.

Последваха редица диалози сред община Варна и Асоциация " Българска книга ", които приключиха със съглашението Алеята на книгата да резервира досегашната си локация на централната пешеходна алея с минимално разбъркване. Шатрите тази година ще бъдат ситуирани единствено от едната страна на пешеходната зона и сред зелените площи, а сцената на културната стратегия ще бъде на входа на Морската градина, където ще може да се събере повече аудитория, без това да пречи на минувачите.

Алеята на книгата във Варна ще се организира сред 28 юли и 6 август. Събитието ще покаже към 25 хиляди заглавия на близо 60 издателства в най-малко 20 шатри.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР