Алея на книгата“ ще гостува във Варна за 13-и път,

...
Алея на книгата“ ще гостува във Варна за 13-и път,
Коментари Харесай

„Алея на книгата“ гостува на Варна за 13-и път

„ Алея на книгата “ ще гостува във Варна за 13-и път, научи Moreto.net. Пътуващото ревю ще бъде в морската столица от 29 юли до 7 август .

По продължение на пространството от хотел „ Черно море “ до ФКЦ ще бъдат ситуирани 19 шатри, в които ще бъдат показани хиляди заглавия от над 50 издателства.

Официалното разкриване на „ Алея на книгата “ във Варна ще се състои на 29 от 18.00 часа. Работното време на ревюто е всеки ден от 10.00 до 22.00 часа.

Вижте културната стратегия, която включва срещи с писатели, книжни представяния и занимания за деца:

29 юли (петък)

17:30 Голям арт салон, Радио Варна, Премиера на „ Пепел от мислеща тръстика “ от Неда Антонова

Представя ИК „ Хермес “

18:30 Среща с Аксиния Михайлова

Представя издателство „ Жанет 45 “

19:00 Голям арт салон, Радио Варна, Премиера на „ Късна гибел “ от Иван Станков

Представя ИК „ Хермес “

30 юли (събота)

17:15 Светлозар Желев показва сборника „ Любовта за напреднали “

Представя издателство „ Колибри ”

18:00 Представяне на книгата на Наталия Бояджиева „ Лицата на Филипините “

Представя издателство „ Ерове “

19:00 The Bookstore, Светлозар Желев показва сборника „ Любовта за напреднали “

Представя издателство „ Колибри ”

19:00 Среща с Мария Донева

Представя издателство „ Жанет 45 “

31 юли (неделя)

17:00 Среща с подпис – „ Опашати непознати ”

Заповядайте да се запознаете с косматите герои от книгата „ Опашати непознати ” и да почетем дружно. Очаква ви персонална среща с създателя и опция за подпис. Подходящо за деца на 4-8 години и техните придружители.

Представя издателство „ Меченосец “

18:00 Кучешка работилница с „ Опашати непознати ”

Елате да оцветяваме и творим симпатични кученца, въодушевени от историите в книгата „ Опашати непознати ”. За деца на 4-8 години и техните придружители.

Представя издателство „ Меченосец “

1 август (понеделник)

19:00 Представяне на книгата „ Кой припка за рибка. Кученцето Чарли “ – създател Петя Александрова, художник Невена Ангелова. Книгата бе отличена от Мюнхенската библиотека като една от 200 най-значими издания за 2021 година.

Представя издателство „ Ина “

2 август (вторник)

18:00 Представяне на романа „ Последна молитва ” – новата книга на Боян Боев, създателя на „ Сайбиевата булка “. Красив и въздействащ разказ за българската независимост, само че също и за обречената обич, за трагичната орис и робска орис. Ще се потопите в елегичната атмосфера на предосвобожденска България. Душата ви ще трепне дружно с очакванията и разочарованията на героите. Ще се отрони от устните ви въздишка, жадуваща обич, независимост, помилван. Ще изживеете премеждие, което ще ви направи съпричастни, още повече българи.

Представя ИК „ Персей “

19:00 „ От Помпей до Лилит “ – показване на новите книги на Живка Иванова и Ирен Петрова – „ Pompeii Red “ и „ Скъпа Лилит “

Представя ИК „ Знаци “

3 август (сряда)

10:00 – 14:00 Шатра №12, Живка Иванова и Ирен Петрова дават подписи на новите си книги „ Pompeii Red “ и „ Скъпа Лилит “

Представя ИК „ Знаци “

11:00 Как да оцеляваме при всевъзможни условия на всички места – провокации за скаути и ролеви игри

Представя издателстов „ Атеа “

16:00 – 20:00 Шатра №12, Живка Иванова и Ирен Петрова дават подписи на новите си книги „ Pompeii Red “ и „ Скъпа Лилит “

Представя ИК „ Знаци “

18:30 Концертно студио, Радио Варна, Премиера на книгата „ Праки и траки в Източните Балкани “ – създателят доктор Светлозар Попов за най-древното население в Европа, живяло по нашите земи и достиженията на халколитната просвета

Представя издателство „ Атеа “

19:00 Среща с Ивелина Радионова и показване на книгите й „ Алтъна “, „ Обич “ и „ До Боянския занаятчия “ . Една от най-четените български авторки през днешния ден ще показа трите си книги, които завоюваха читателите. „ Алтъна “ те кани да погледнеш света през други очи и да схванеш, че колкото сме разнообразни, толкоз сме и идентични, когато пуснем положителното в душите си. „ Обич “ и „ До Боянския занаятчия “ са истории за любовта, трепереща, както свещица в пряспа, и по едно и също време с това задоволително смела, с цел да премине през компликациите на битието.

Представя ИК „ Персей “

20:00 Вярваме, че се учи най-лесно посредством игра . Нашата задача е да оказваме помощ на децата да получават познания и умения по занимателен и паметен метод. Искаме да им покажем какъв брой е занимателно да знаеш и можеш повече, както и какъв брой е значимо да споделяш игрите си с другари. Умните занимания и откровеният смях – обезпечени! А също така ще има награди и подаръчета.

Представя издателство „ Клевър Бук “

4 август (четвъртък)

11:00 Състезание „ Любими детски герои и животни “ - проби за детската фикция и ученолюбивост. Детски изявленията с писателя Асен Сираков. Викторина с награди и ваучери за книжки с лакомства.

Представя издателство „ Атеа “

18:00 Концертно студио, Радио Варна, Изабела Шопова показва „ Подир сянката на кондора “

Представя издателство „ Колибри “

18:00 Представяне на романа „ Белези от парадайса “ от Добри Станчов

Добри Станчов към този момент е прочут на българските читатели под псевдонима Дого Танкарт. Една легенда за събития, разиграли се край Каварна, го въодушевява да напише разказ за Добруджа през 30-те години на XX век. За задачата той се връща към историите, които неговите дядовци са му разказвали до момента в който е бил дете, към езика, с който е израснал – езикът на старите българи, езикът на изчезващото добруджанско село.

Така се ражда „ Белези от парадайса “ - трогателен разказ за устрема към истината, силата на любовта и белезите, които всички носим в душите си.

Представя издателство „ Лемур “

19:00 Представяне на книгата „ Тихо! За това не се приказва “ , която третира казусът със затлъстяването. Ще участва създателят Десислава Христозова. Редактор на книгата е Мира Добрева.

Представя издателство „ AMG Publishing “

5 август (петък)

17:00 " Брюксел, разсъблечен " - показване на романа на Ирина Папанчева

Представя издателска къща „ Знаци “

18:00 Български исторически четения – преглед

Представят взаимно издателствата „ Андари “ и „ Хелиопол “

19:00 Представяне книгата „ Раковски и балканските нации “, създател Веселин Трайков

Представя издателство „ Хелиопол “

19:00 The Bookstore, Мария Касимова показва „ Монолози “

Представя издателство „ Colibri ”

20:00 Легендарният радиоводещ и публицист Константин Тилев и неговата галактическа опера „ Омала “

Представя издателство „ Лексикон “

6 август (събота)

17:00 Издателство „ ЙоЙо книги за деца “ ще показа дебютния детски разказ „ Руби “, с създател Бистра Божикова и илюстрации на Лусина Терзиян

Представя издателство „ ЙоЙо книги за деца “

19:00 „ Пясъчни ветрове “ – показване на новата книга на Хайри Хамдан – стихотворец и преводач, притежател на Международната литературна премия „ Пеньо Пенев “ за 2020/2022 година

Представя ИК „ Знаци “

7 август (неделя)

16:00 Представяне на Литературен клуб „ Орбита “ – гр. Варна и диалог за книгите " Глина " на Виктория Бешлийска и " Където пеят раците " на Дилия Оуенс.

Представя Литературен клуб „ Орбита “
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР