Алея на книгата със 120 участници и културна програма с

...
Алея на книгата със 120 участници и културна програма с
Коментари Харесай

120 издателства се представят на Алеята на книгата в София

" Алея на книгата " със 120 участници и културна стратегия с над 60 събития стартира през днешния ден в София. Изложението продължава до 12 септември в пешеходната зона на бул. " Витоша " и парка пред НДК, оповестяват уредниците от асоциацията " Българска книга " (АБК). Щандовете на издателства и книготърговци ще работят всеки ден от 10:00 до 20:00 ч.

Литературният ъгъл, който всяка година е сцена на културната стратегия със свободен достъп, включва министър председатели на книги, срещи с създатели, издатели и преводачи, събития за деца. Новата му локация е на пешеходната ул. " Витоша ", наоколо до пресечката с ул. " Солунска ".

Изложението ще се организира под мотото " 9% Данък добавена стойност върху книгите за по-четяща и по-образована нация ", като всички гости ще получат листовки с информация за акцията, чиято цел е да бъде непокътната понижената ставка на Данък добавена стойност върху книгите, която беше въведена като краткотрайна мярка на 1 юли 2020 година със период до края на тази година. 

АБК инициира и петиция за превръщането на мярката в непрекъсната, и за поддръжка на книгите и четенето. Събраните подписи ще бъдат изпратени на институциите, с цел да служат като спомагателен мотив при вземането на решение за опазване на понижената ставка на Данък добавена стойност върху книгите и използване на други политики за поддръжка на четенето. 

" Точно на деня на Съединението, тъй като книгите са нещо, което сплотява и радостната вест е, че ще можем да стартираме, несъмнено, при съблюдаване на всички ограничения, както е било всякога от началото на пандемията до момента. Събитието е извънредно огромно тази година, има 47 шатри, близо 120 издателства, което значи, че читателите ще могат да се срещнат в действителност с едно голямо книжно благосъстояние ", разяснява пред БНР председателят на Управителния съвет на Асоциация " Българска книга "  Десислава Алексиева. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР