Алета Дзуцева, жителка на Северна Осетия, Русия, е получила 2,5

...
Алета Дзуцева, жителка на Северна Осетия, Русия, е получила 2,5
Коментари Харесай

Учителка се разболя от страшна болест, но непознат ѝ даде много пари за лечение

Алета Дзуцева, жителка на Северна Осетия, Русия, е получила 2,5 милиона рубли (около 27 500 евро) от човек, запазил анонимността си, по отношение на тежкото си заболяване, оповестяват международните издания. Жената е споделила невероятната си история.

Според думите на Дзуцева, тя е работила 25 години като начален преподавател в селско учебно заведение в Северна Осетия. Преди 11 години лекарите й сложили диагноза "лимфедема ", а също по този начин разпознали и други патологии, свързани със болестта.


Алета преди заболяването

Алета е описа, че заради проблеми с лимфната система е почнала бързо да напълнява, вследствие на което с течение на времето изцяло е изгубила способността си да върви и към този момент не можела да живее пълноценно.

Както са показали лекарите, спортът и вярното хранене са неефективни при нейната диагноза, като в това време заболяването прогресира: през 2020 година тежестта на 50-годишната жена към този момент надвишава 200 кг, а размерът на единия крайник в обиколка е 120 см.

Според думите на лекарите Алета Дзуцева се нуждае от незабавно лекуване, което коства 2,6 милиона рубли - голяма сума за пенсионер с приход от 18 хиляди рубли.



Жената е разгласила молба за финансова помощ в телевизионните канали и обществените мрежи. Минало много време, а тя съумяла да събере доста малко и Алета съвсем се отчаяла. Въпреки това ненадейно се появил неизвестен покровител, който се нарекъл Иван и превел 2,5 милиона рубли по сметката на рускинята с посланието „ Бог да избави “. Жената не повярвала на очите си и се обърнала към банката, където удостоверили, че няма неточност.

"Покланям се ниско на Иван! Дай Боже да мога да преодолея всички компликации и да стъпя на крайници! - героинята се обърна към незнайния благодетел и добавила, че сега тя към този момент възнамерява пътешестване до московска клиника, където лекарите ще й назначат нужното лекуване.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР