Алесандро Микеле напуска Gucci, съобщи марката. Римският дизайнер имаше изключително

...
Алесандро Микеле напуска Gucci, съобщи марката. Римският дизайнер имаше изключително
Коментари Харесай

Алесандро Микеле напуска Gucci

Алесандро Микеле напуща Gucci, заяви марката. Римският дизайнер имаше извънредно сполучлив съвсем осемгодишен интервал, който прекатурна ориста на притежаваната от Kering италианска фешън марка и промени образа на модата.
Микеле бе нает от Том Форд и работеше под управлението на Фрида Джанини. Той бе видян и изваден от студиото за аксесоари от изпълнителния шеф на Gucci Марко Бизари - непредвиден избор, в случай че въобще имаше подобен.
                             

В изказване Бизари сподели: „ Имах шанса да се срещна с Алесандро в края на 2014 година, от този момент имам удоволствието да работим в тясно съдействие, до момента в който Gucci чертаеше своя сполучлив път през последните осем години. Бих желал да му благодаря за 20-годишния му ангажимент към Gucci и за неговата визия, отдаденост и безусловна обич към тази неповторима къща по време на неговия мандат като креативен шеф. ”

Срамежливият фронтмен на стилната къща направи мигновено усещане още с първата си независима сбирка. Първият му шлагер мина по котешката пътека с представянето на дебютната му дамска сбирка за сезон есен/зима 2015. Микеле премисли емблематичните мокасини - aктуализира ги с кожа от кенгуру отвътре и те мигновено се трансфораха в специфичен знак на новата епоха на Къщата, а за самия кутюрие послужиха като ракета-носител до листата на най-ярките дизайнери на нашето време. Въпреки че към днешна дата вълнението към този модел утихна, те към момента са високо ценени освен от почитателите на творчеството на Алесандро, само че и от целия свят на модата.

От самото начало той откри своята хармония и поведе марката към по-еклектична и ексцентрична посока. Уникалната визия на Микеле съблазни хора като Джаред Лето (двойник на Микеле), Дакота Джонсън, Били Айлиш и Хари Стайлс, чието съдействие с дизайнера Ха Ха Ха неотдавна дойде в магазините.
                             

Микеле имаше усет за колаборации, които нарушават разпоредбите. Дебютът му в това отношение беше съдействие с The North Face. Но даже тези пухени якета, за които се извиха километрични опашки, не могат да се сравнят с вълнението, което провокира взаимната сбирка с Balenciaga: двойните монограми върху костюми и чанти безусловно подлудиха цялата фешън промишленост. Само година по-късно той надгради постигнатото с Gucci за Adidas. По време на пандемията Микеле притегли режисьора Гюс Ван Сант да сътвори късометражен филм в родния му град Рим, отдавайки се на любовта си към филмите.
От римския некропол в Арл, Франция, до самия Римски конгрес и от Уестминстърското абатство в Лондон до Холивудския бул. в Лос Анджелис, където толкоз звезди вървяха по подиума, колкото и седяха на първия ред, Алесандро беше занаятчия в основаването на атмосфера.

Именно в ерата на Микеле излезе и кино лентата " Домът на Gucci " на Ридли Скот. Да, героят на Том Форд се появи на огромния екран, само че в действителност това беше филмът на Микеле. Неговият другар Джаред Лето пресъздаде облика на Паоло Гучи, а Лейди Гага, звездата на филмовата сцена, носеше рокли по негов дизайн на аления килим. Книгата на Сара Гей Форден, на която е основан филмът, е оповестена през 2000 година, само че едвам след връщането на Gucci към съответността под ръководството на Микеле, филмът най-сетне влезе в произвеждане.
                             

За страдание в модата даже и най-ярките звезди не блестят постоянно.

“Има моменти, когато пътищата се разделят заради другите гледни точки, които всеки един от нас може да има. Днес завършва едно извънредно пътешестване за мен, траяло повече от двадесет години, в границите на компания, на която неуморно съм посветил цялата си обич и креативна пристрастеност. През този дълъг интервал Gucci беше моят дом, моето осиновено семейство. На това огромно семейство, на всички хора, които са се грижили и са го подкрепяли, адресирам най-искрените си благодарности, най-голямата си и най-сърдечна прегръдка. Заедно с тях съм пожелавал, мечтал, желал. Без тях нищо от това, което съм построил, нямаше да бъде допустимо. Към тях е моето най-искрено благопожелание: продължавайте да култивирате фантазиите си, фината и неосезаема материя, която прави живота да си коства да се живее. Продължавайте да се подхранвате поетични и всеобхватни облици, оставайки правилни на вашите полезности. Винаги живейте буйно, тласкани от вятъра на свободата ”, написа Микеле в своя Instagram.

Признаваме си, че ще ни липсва отпред на Gucci...
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР