Алергичен към пчели мъж произвежда билков медРадослав Георгиев е разположил

...
Алергичен към пчели мъж произвежда билков медРадослав Георгиев е разположил
Коментари Харесай

Защо алергичен към пчели мъж добива мед от 150 кошера?

Алергичен към пчели мъж създава билков мед

Радослав Георгиев е разположил своите 150 кошера край великотърновското село Арбанаси и храбро добива течното злато от тях.

"Много внимавам, когато съм към кошерите! Имам особено защитно облекло, което ме пази. Не се тормозя, а даже в противен случай - доставя ми голямо наслаждение ", споделя пред 41-годишният мъж.

Отровата при ужилване от пчела предизвиква оток, болежка и зачервяване, които нормално минават за няколко часа. Много по-сериозно е ситуацията при хора, които имат алергия към пчели. При захапване може да се стигне до мощни обриви и даже задушаване.

За благополучие при Радослав не са се случвали сходни произшествия. По специалност той е инженер, само че от десетилетие е навлязъл в пчеларството. Първоначално доста страхливо - едвам с няколко кошера. Днес заниманието му се е разраснало и дава своите плодове. Първите си стъпки Георгиев прави, въодушевен от своя татко, който се е занимавал със същото преди време.

"Пчеларството ме успокоява. Обичам да работя с пчели, тъй като те са като бойци, каквото им кажеш - извършват. Много елементарно се случват нещата. Постоянно съм на открито и самичък дефинирам дилемите и времето си. Но това въпреки всичко е виновна работа. Пчелите изискват грижи и неизменност. Ако желая да извлека най-хубавото от тях, би трябвало да съм сигурен, че кошерът е в кондиция ", споделя още Георгиев.

Медът, който създават неговите "войници ", както той назовава пчелите си, е билков, има лечебна мощ и имунозащитни свойства. Радослав добива към 2 тона годишно и се радва на здраво здраве.

Споделя, че най-сериозният проблем в сектора е смъртността измежду пчелите.

"Пръскат с хербициди в земеделските площи. Това за жал е невероятно да се потвърди и няма по какъв начин да се овладее без по-голям надзор от виновните институции ", добавя инженерът пчелар.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР