Алексис Ципрас обяви, че е подал оставката си от ръководството

...
Алексис Ципрас обяви, че е подал оставката си от ръководството
Коментари Харесай

Ципрас подаде оставка, напуска СИРИЗА

Алексис Ципрас разгласи, че е подал оставката си от управлението на партията СИРИЗА, която претърпя съкрушително проваляне на парламентарните избори през май и юни, оповестява в. " Катимерини ", представена от Българска телеграфна агенция.

" Не мога да показва убеждението си за нуждата от надълбоко обновяване и възобновяване (на партията) единствено на думи, в случай че по едно и също време с това не го поддържа с дейности... Реших да предложа избирането на ново управление на партията ", съобщи той.

Ципрас ръководи по-рано съвещание на изпълнителния комитет на партията, който се събра, с цел да разиска бъдещето на СИРИЗА.

Консерваторите завоюваха 40,56 % и 158 места в Народното събрание на 25 юни, изпреварвайки СИРИЗА, която получи 17,84 % и 47 места - още по-нисък резултат спрямо изборите на 21 май, които Нова народна власт завоюва с преднина от 20 пункта пред СИРИЗА.

Ципрас, 48-годишен, беше министър-председател на Гърция от 2015 до 2019 година - едни от най-бурните години на финансовата рецесия в страната.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР