Алексис Ципрас обяви, че е подал оставката си от ръководството

...
Алексис Ципрас обяви, че е подал оставката си от ръководството
Коментари Харесай

След поражението на изборите: Ципрас подаде оставка като лидер на СИРИЗА

Алексис Ципрас разгласи, че е подал оставката си от управлението на партията, откакто СИРИЗА претърпя съкрушително проваляне на двата избора, извършени през май и юни, заяви „ Катимерини “.

„ Не мога да показва своето разбиране по отношение на нуждата от надълбоко обновяване и възобновяване [на партията] единствено на думи, в случай че по едно и също време с това не го показвам с дейностите си… Реших да предложа избирането на ново управление на партията “, сподели той в телевизионно изказване, като добави, че няма да бъде претендент в партийните избори.

По-рано Ципрас председателстваше изпълнителния комитет на партията, който се събра, с цел да разиска бъдещето на СИРИЗА.

Консерваторите завоюваха 40,56% и 158 места в Народното събрание на извършените на 25 юни избори, изпреварвайки СИРИЗА, която получи 17,84% и 47 места – още по-малък резултат спрямо изборите на 21 май. Нова народна власт завоюва изборите през май с 20 пункта преднина пред СИРИЗА, а резултатът от неделя се възприема като голям удар, който повдига въпроси за водачеството на Ципрас.

Процентът на въздържалите се от гласоподаване сложи нов връх в неделя, като доближи 47,17 %, надминавайки предходния връх, подложен на изборите през септември 2015 година, когато доближи 43,84 %.

48-годишният Ципрас беше министър-председател от 2015 до 2019 година – едни от най-бурните години на финансовата рецесия в Гърция.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР