Алексей Петров е една от най-дискутираните фигури на прехода.Малко преди

...
Алексей Петров е една от най-дискутираните фигури на прехода.Малко преди
Коментари Харесай

Безлов пред Дарик: Подобни убийства в последните 30 години обикновено остават неразкрити

Алексей Петров е една от най-дискутираните фигури на прехода.

Малко преди съставянето на държавното управление, той се появи ненадейно и промени настройките по случая с случая с някогашния основен прокурор Иван Гешев. Там има някакъв подтекст, в който се следят подмолни старания, които евентуално са довели до случилото се през днешния ден.

Коментарът направи пред Дарик радио анализаторът от Центъра за проучване на демокрацията Тихомир Безлов. Той напомни, че сходни убийства в последните 30 години нормално остават неразкрити. С него беседва Георги Донков.

Известният предприемач Алексей Петров е бил погубен през днешния ден по обед. По първична информация убийството е станало в столичния квартал " Драгалевци ". Алексей Петров е бил с жена, която също е убита и е откарана в болница в тежко положение.Жената е съумяла да даде изложение на килъра преди да загуби схващане.

По информация на bTVтой е бил без защита, на преход на Витоша.

Това не е първият опит за ликвидиране на Алексей Петров. Такива са правени през 2002 и 2015 година. При втория случай против него е стреляно с гранатомет.

Петров е прочут с изключение на като предприемач и като политик, учител и специалист по корпоративна сигурност и антитероризъм.Президент е на българската и балканска федерация по карате. През 2009 година излиза наяве, че е бил дълготраен конфиденциален помощник на контраразузнаването и ДАНС, бил е и щатен чиновник на Държавна сигурност.

През 2010 година е арестуван и упрекнат за водач на незаконната група „ Октопод “, която се занимава с рекет и изнудване, в следствие обвиняванията са понижени до рекет и изнудване на 2 лица.

През юли 2023 година хакери изпратиха персоналните данни на 2,25 млн. души до пощата на няколко български медии. Хакерската офанзива бе избрана катонай-големият теч на данни в България от 2019 година насам, когато бе хакната Националната организация за приходите (НАП), и евентуално най-мащабният пробив в сигурността на частна компания. Хакерът (или хакерите), ползвапсевдонима " Емил Кюлев ". Той твърди, че те са добити посредством пробив в системата на най-голямата застрахователна компания по премиен доход в България " Лев инс ".

" Капитал " тогава твърди, че екип на медията съумява да се свържес хакера " Емил Кюлев ", който прецизира,че офанзивата е целенасочена против " Лев инс " и посочения за автентичен притежател на компанията Алексей Петров, който назовава с обидни квалификации. В анонса си за пробива на уеб страницата си хакерът стимулира дейностите и с острата реакция на Петров " против достойната българска гражданка и длъжностен министър на финансите Росица Велкова ".

Името на компанията нашумя в последно време покрайвойната ѝ против измененията в Кодекса за застраховането, които трябваше да подсигуряват спазването на разпоредбите в интернационалната система " Зелена карта " и да изпълнят уговорките на България за приемането и в еврозоната. Текстовете бяха атакувани от Съюза за стопанска самодейност, чийто изпълнителен шеф е Алексей Петров, и като извънредно не бяха признати в предходното Народно заседание.

" Кюлев " показва, че пробивът е осъществен през декември 2022 година, станал е " обикновено ", макар че " Лев инс " предлага на свои клиенти точно застраховки и мониторинг против хакерски атаки. Той твърди още, че разполага със записи на Алексей Петров, които има желание да популяризира в бъдеще.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР