Алексей Навални ще бъде погребан на гробище в Москва в

...
Алексей Навални ще бъде погребан на гробище в Москва в
Коментари Харесай

Алексей Навални ще бъде погребан в петък в Москва

Алексей Навални ще бъде заровен на гробище в Москва в петък, удостовери представител, представен от „ BBC “. Службата ще се организира на Борисовското гробище след прощална гала в квартал „ Марьино “.

Във вторник говорителката на опозиционния водач сподели, че екипът му се бори да откри траурен дом – като някои отхвърлиха да проведат службата, когато схванаха за кого е тя.

Алексей Навални умря ненадейно в арктически затвор по-рано този месец. Години наред той беше най-известният критик на Владимир Путин . Вдовицата на Алексей Юлия Навални , както и няколко международни водачи, непосредствено упрекнаха съветския президент за гибелта му.

Първоначално екипът на Навални искаше погребението да се състои на 29 февруари, само че „ бързо стана ясно, че в близост няма нито един човек, който да може да изкопае гроб в този ден “ , съгласно Иван Жданов, шеф на Антикорупционната фондация на Алексей Навални. В X Жданов загатна, че повода за това е, че съветският президент Владимир Путин би трябвало да направи годишното си послание към Федералното заседание в същия ден. Той написа:

„ Кремъл схваща, че никой няма да се интересува от Путин и неговото послание в деня на сбогуването с Алексей. “

Той също по този начин насърчи хората да дойдат по-рано, „ с цел да имат късмет да се сбогуват с Алексей “ .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР