Алексей Навални не умря, той беше убит. Това каза Максим

...
Алексей Навални не умря, той беше убит. Това каза Максим
Коментари Харесай

Руски опозиционер: Навални не умря, той беше убит

Алексей Навални не умря, той беше погубен. Това сподели Максим Резник, някогашен народен представител от локалния парламент на Санкт Петербург.

Сега измежду редиците на опозицията и създател на концепцията " По обяд против Путин ". Форма на митинг против Кремъл - задачата е да се съберат хора пред изборните секции в деня на президентските избори 17 март, тъкмо в 12.00 ч. Целта е да се покаже кои хора не харесват Путин. На 1 февруари - с умишлен пост в " Телеграм ", Алексей Навални поддържа самодейността.

Максим Резник е народен представител в от Законодателното заседание в Санкт Петербург повече от 10 години. Познава Алексей от 2000 година. Питам го - какво се случи - предстоящото или немислимото.

" Случи се... огромна горест. И освен за тези, които познаваха Алексей Навални от близко, а и за всички тези, а те са милиони, които го одобряват като знак на битката за свободата на нашата страна, против диктатурата и фашизма. Това е огромна тъга. Много ми е мъчно да подбера точните думи в този момент... Но би трябвало да кажем нещата с същинските им имена. Алексей Навални не умря. Той беше погубен. Конкретно беше погубен от Владимир Путин. Алексей не умря и в никакъв случай няма да почине! Защото героите не умират. Докато има хора, които ги помнят, хора, които следват пътя им, за които полезностите, за които Алексей жертва живота си, не са просто кухи изречения. А такива в Русия са милиони, убеждавам ви. Ако в този момент Алексей можеше да ни каже нещо, то щеше да бъде - " Не се отчайвайте! ", сподели Максим Резник, опозиционер.

Признава, че с Алексей са се карали, че Резник даже е упорствал Навални да бъде изпъден от партията " Яблоко ". Но няма подозрения в желанието му да работи с цел да може Русия да бъде демократична и съвременна страна. Смята, че тъкмо в този момент гибелта на критик на Кремъл, не е от изгода за Путин.

" Алексей беше малтретиран всеки ден. Убиват го. И несъмнено, огромното му сърце на смел и самоуверен човек, голямото сърце на Алексей е допустимо да не е издържало. Защото може да е огромен, популярен, с големи заслуги, само че въпреки всичко човек. Трудно ми е като негов другар да обмислям дали това е е било преференциално, или не. За това ще се приказва, само че е вярно да се каже, че гибелта на Алексей не е преференциално за Путин - тъкмо в този момент... Но това не значи, че той не го умъртви ", сподели Максим Резник пред Българска национална телевизия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР