Алексей Навални гладува, но все още има черен хумор. Три

...
Алексей Навални гладува, но все още има черен хумор. Три
Коментари Харесай

Поддръжниците на Навални се страхуват, че Путин го иска мъртъв

Алексей Навални гладува, само че към момента има черен комизъм. Три седмици след гладна стачка в пандиза, опозиционният политик се дефинира като " скелет ", залитащ към килията си с толкоз хлътнали очи и опъната кожа, че би уплашил всяко дете да се изяде закуската, написа БиБиСи.

Но поддръжниците му не се смеят.

Те предизвестяват, че животът на Навални " виси на косъм ", защото резултатите от кръвните проби демонстрираха, че равнищата на калий са рисково високи.

Най-големият критик на Владимир Путин бе арестуван сега, в който се завърна в Русия през януари след лекуване от отравяне с нервно-паралитични сътрудници в Сибир предишното лято. След това той бе вкаран в пандиза за нарушение на изискванията на правосъдна присъда, необятно осъждана като политически стимулирана.

Тъй като той се ангажира да продължи митинг в пандиза, Кремъл отхвърли интернационалните изказвания за безпокойствие като " неприемливи ".

Сега отхвърля даже да разяснява " тази обстановка, този наказан ", поставяйки началото на рискова борба на волята.

Очевидно в неприятно положение

" Този ​​уикенд беше много зле, няма да неистина ", написа Навални в последния си пост в Instagram, предаден посредством юристите, описвайки по какъв начин е изместен в болница на пандиза, откакто здравето му се утежни.

Адвокат, който тогава бе позволен да го види, в резюме сподели, че е " в действителност слаб и явно в неприятно положение ", въпреки че към момента може да върви.

Лекарят Александър Полупан също разяснява пред БиБиСи, че резултатите от последните проби на Навални, в случай че са точни, са " животозастрашаващи " и той се нуждае от неотложно лекуване.

Навални изиска доктор, на който може да се довери, а не доктор от пандиза, откакто преди няколко седмици изпита остра болежка в гърба и изтръпване на крайниците. Затворническата работа отхвърли, което го накара да стартира гладната си стачка.

Търсене на внимание или мъчение?

Прокремълските гласове отхвърлят митинга като търсене на внимание. Един блогър твърди, че апелите на западните държавни управления са част от " антируска осведомителна акция " на " кукловодите " на Навални, а журналистът Дмитрий Стешин написа в туитър, че " без внимание Алексей ще изсъхне като цвете без вода ".

" Всеки, който допуска, че това е някакъв PR, уповавам се в никакъв случай да не се наложи да изпита това, което Алексей Навални претърпя предишния август и това, което аз претърпях два пъти ", разяснява опозиционният деятел Владимир Кара-Мурза.

Той приравнява отричането на подобаваща здравна помощ с опита за отравяне на Алексей Навални с Новичок предходната година и личното си съвсем съдбовно отравяне преди този момент.

И двамата мъже изпаднаха в кома, и двамата прекараха месеци във възобновяване.

" Това е продължение на остарялата и ужасяваща традиция на изтезания на политически пандизчии в Съюз на съветските социалистически републики и в този момент Русия ", счита Кара-Мурза. " Тези хора нямат граници. "

" Финална борба, която може да убие Навални "

За някои обстановката наподобява персонална.

Навални отлетя назад за Русия през януари, откакто обществено упрекна президента Владимир Путин, че се пробва да го убие. Той пренебрегва всички предизвестия да стои настрани и отвън политиката и бе неотложно задържан на летището.

" Мисля, че е значимо Путин да показва, че санкционира Навални ", разяснява Николай Петров от " Чатъм Хаус ", предполагайки, че завръщането на Навални откакто оцеля от офанзивата с Новичок е унизително за съветския президент.

" Ако сте водач на тайфа, не можете да позволите на никого да ви провокира, без да бъдете осъдени и то по метод, който е урок за всички останали ", добавя Петров.

Той вижда опълчването на лекуването на Навални в пандиза като рискова игра на политическа игра на ръба.

" Те няма да му разрешат да чества победа ", предизвестява Петров. " Това елементарно може да приключи със гибелта на Навални. "

" Те не желаят той да почине "

Украинският режисьор Олег Сенцов споделя, че Навални ще се усеща извънредно - " непрекъснато изтощен, слаб и болен " със " световъртежи и без мощ да стои ".

Сенцов прекара пет месеца в гладна стачка в съветски затвор, като първите седмици не приемаше нищо друго с изключение на вода като Навални. В последна сметка той бе освободен след интернационална акция от тези, които гледаха на обвиняването му като на политическо.

Режисьорът се отхвърли от митинга си, когато положението му стана сериозно и пандизът заплашил, че ще го нахрани принудително, като му вкара сонда през носа.

" Опитаха всичко от първия ден, с цел да ме накарат да приключа гладната стачка. Всеки ден имаше закани, увещание ", споделя Сенцов в телефонен диалог от Украйна.

Навални към този момент заяви за същото.

" Персоналът на пандиза се опасяваше от гибелта ми даже повече от бранителите по правата на индивида. Те се тревожеха за мен, все едно са личните ми родители ", споделя Сенцов, допълвайки, че са се отнасяли с него " като с кристална ваза ", за която се опасяват да не се счупи.

" Повярвайте ми, те ще се тормозят за Алексей. Те не желаят той да почине. Със сигурност. Това би било скандал. "

Няма намек за компромис от Кремъл

Но политическите калкулации този път може да са разнообразни.

Тъй като карцерът на Алексей Навални провокира всеобщи митинги през януари, основни членове на екипа му са изправени пред наказателни обвинявания, а някои са избягали в чужбина.

Прокуратурата прикани фондацията му за битка с корупцията и политическите офиси в цялата страна да бъдат неразрешени като " екстремистки ", създавайки огромни проблеми за всеки, обвързван с тях.

Сега управляващите започнаха да събират съдружниците му в районите преди новите митинги в сряда вечерта, часове откакто президентът Путин направи годишното си послание към нацията.

Кремъл не демонстрира и намек за компромис. И до момента в който намесата на западните политици оказа помощ да се разсеят предишните рецесии, в това число с Олег Сенцов, връзките в последно време се потъват, оставяйки им малко лостове.

" Кремъл към този момент не се интересува от репутацията си в света ", разяснява Владимир Кара-Мурза, цитирайки анексията на Крим през 2014 година като доказателство.

Въпреки това позвъняването на немския канцлер Меркел в действителност докара Навални до Берлин предишния август за незабавно лекуване след отравянето му.

" От решаващо значение през днешния ден е, че водачите на западните демокрации се обаждат непосредствено на Путин и му споделят, че това е линия, която той не може да премине ", упорства Кара-Мурза и че " не може да разреши на Навални да почине ".

" Времето изтича. "

Смелото лице на Навални

В последното си малко изказване затворническата работа споделя, че Алексей Навални се преглежда всеки ден и положението му е " приемливо ".

Адвокатът му упорства, че единственото лекуване, което е претърпял, е еднократно вливане. Сестрите не съумяват да намерят вена за повторно, оставяйки ръката му покрита със синини.

Но Навални приключи обявата си в Instagram със смях за терзанията на поддръжниците си за високите равнища на калий в кръвните му проби.

" Няма да се отървете от мен толкоз елементарно ", майтапи се той. " След Новичок, калият не е нещо, за което да се притеснявате. "
 Адвокат: Навални е доста слаб
Адвокат: Навални е доста слаб

Трудно му е да приказва и да стои
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР