Алексей Москальов, бащата, осъден от руските власти на две години

...
Алексей Москальов, бащата, осъден от руските власти на две години
Коментари Харесай

Осъденият за детска рисунка баща е екстрадиран в Русия

Алексей Москальов, бащата, наказан от съветските управляващи на две години затвор за антивоенната рисунка на щерка си, е бил екстрадиран от Беларус в Русия. Това оповестява организация Ройтерс като се базира на съветската държавна осведомителна организация РИА.

По данни на юриста на Москальов,. Предполага се, че Москальов е присъединил телефона си и по този начин е бил проследен и локализиран от преследвачите си.

Мъжът беше задържан и наказан за засегнатост на съветската войска, откакто учителите на 13-годишната му щерка Маша, подадоха сигнал за нарисувана от нея картина, в която жена и дете с украинското знаме се пазят с ръце от летящи към тях съветски ракети.

 Руснак е наказан на 2 години затвор след антивоенна рисунка на щерка му Руснак е наказан на 2 години затвор след антивоенна рисунка на щерка му

Маша беше отнета от самотния татко и изпратена в подслон преди да бъде взета от майка си по-рано този месец.

В началото на войната в Украйна Русия одобри закон, който преследва разпространителите на информация за армията, която не идва от публични държавни източници. Законът класифицира такива действия като " дискредитиране на съветската войска " и планува за тях санкции и затвор.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР