Александровска болница в момента е в много тежко, критично състояние.

...
Александровска болница в момента е в много тежко, критично състояние.
Коментари Харесай

Проф. Александър Оскар: Александровска болница в момента е в много тежко състояние

" Александровска болница сега е в доста тежко, сериозно положение ". Това съобщи в изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " професор Александър Оскар, шеф на Клиниката по очни заболявания в Александровска болница:

" Има 38 милиона лв. просрочени отговорности, които не са изплатени на компании снабдители, като шокиращото е, че предходното управление е предоговаряло тези отговорности при лихви, които доближават до 25%, като вследствие на това сега болничното заведение всекидневно заплаща по 15 000 лв. рента единствено върху просрочените отговорности.

Радвам се, че страната пое отговорно ръководството на нашата болница. Александровска болница не е елементарна болница. Това е освен най-старата болница в България, първата университетска болница, болничното заведение, която е излекувала десетки хиляди пациенти, само че и болничното заведение, която е дала обучение на български лекари в цялата страна ".

" Едва ли някоя държавна болница в България има опция сама да се оправи с толкоз тежко финансово положение и това рефлектира върху качеството на работния развой ", добави още началникът на Клиниката по очни заболявания в Александровска болница.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР